Besni - Burunçayır Yolu bu ay başlıyor

Besni ile Burunçayır arasındaki dar ve dönemeçli yolun yapılması için ihale kesinleşti, çalışmalar bu ay içerisinde başlayacak. Çalışmaların ayrıntılarını gazetemize paylaşan Belediye Başkanı Öztürk, yolun 2018 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi. 120

GÜNDEM 18.08.2017 18:43:40 0
Besni - Burunçayır Yolu bu ay başlıyor

2017 yılında yoğun bir

Çalışma ortaya koyduk

Besni ile Burunçayır arasındaki dar ve dönemeçli yolun yapılması için ihale kesinleşti, çalışmalar bu ay içerisinde başlayacak.  Çalışmaların ayrıntılarını gazetemize paylaşan Belediye Başkanı Öztürk, yolun 2018 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi. 120 Milyon liraya mal olacak yol 1,5 km kısalacak.

Yıllardır yapılması beklenilen Besni ile Burunçayır arasındaki yolun bu ay içerisinde başlayacağı bildirildi.

Yol çalışmasıyla ilgili gazetemize açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk,  ilk etapta menfez çalışmalarının başlayacağını belirtti. Öztürk, ?Yıllardan beri halkımızın konuştuğu, hepimizin rahatsız olduğu, dar ve tehlikeli kıvrımların, tehlikeli yolların olduğu bu bölge hepimizin huzur bulduğu ulaşım ağına dönüşmüş olacak? dedi. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Öztürk ?´2016 yılında hedeflediğimiz ek yatırım, global yatırım programına koydurduğumuz daha sonrada Güneykaş-Besni barajı projesinden dolayı, yol yapım projesindeki değişiklik sebebiyle bu yıla sarkıttığımız Gölbaşı-Besni arası diye ifade ettiğimiz Burunçayır yol ayrımı ile Besni merkeze gelen yolumuzun yapımıyla ilgili 2017 yılında yoğun bir çalışma ortaya koyduk.?

15 Ağustos´ta başladı

İhalenin kesinleşmesinin ardından yer tesliminin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını aktaran Başkan Öztürk; ?2016 Yılında yapılmamasının sebebi barajla ilgili projede uyumsuzluk çıkmaması hesabıyla onun netleşmesi dolayısıyla beklemiştik. Sayın bakanımızın Adıyaman´a gelişinde bizlerinde projeleri, gerek bölge müdürlüğü gerekse de Ankara´dan takip etmemizle son noktayı Sayın Bakanımız Ahmet Arslan Bey koydu ve ihale talimatını verdi. Ağustos ayının 15´i itibariyle Burunçayır yol ayrımı ile Besni istikametine gelen güzergâhımızda yol yapım çalışmaları başlayacak. İhale kesinleşti, yer teslimi bölge müdürlüğü tarafından yapıldı? dedi.

2018 yılı sonu tamamlanacak

Projenin 2018 yılı sonunda tamamlanacağını ifade eden Öztürk şöyle devam etti; ?120 Milyon 19 bin 466 TL´ye burası ihale edildi. 12 kilometre olarak bilinen Burunçayır yol ayrımı ile Besni yolu da 10 bin 350 metreye düştü, yaklaşık 1 buçuk kilometrede yol kısalmış oldu.

2018 yılında yapılacak çalışmalarda öncelikle yolun yapımı esas olmak üzere 10 tane yeni menfez ve mevcut olan güzergâhlarda da menfeze eklemek suretiyle toplam 21 adet menfez yapılacak. Virajlar, kıvrımlar, aşırı rampalar hepsi tamamen değiştirilecek. Bir buçuk kilometre kısaltılmış üç şeritli yolla müreffeh, rahat ulaşımı sağlanan, tamamen tehlikeyi ortadan kaldıran, sorunlu kaza noktaları da ortadan kaldırılmak suretiyle bu yıl menfezleri yapıp, hafriyat, dolgu çalışmalarını yapıp bu şekil yürüttükten sonrada 2018 yılının sene sonu itibariyle bu yolun yapımı tamamlanmış olacak. 

Ama bu yıl sıkı bir şekilde mevsim şartları el verdiği sürece bu menfezlerin çalışmaların tümü yapılacaktır? diye konuştu.

Projenin hayata geçmesinde

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

Yıllardan beri halkımızın konuştuğu, hepimizin rahatsız olduğu, dar ve tehlikeli kıvrımların, tehlikeli yolların olduğu bu bölge hepimizin huzur bulduğu ulaşım ağına dönüşmüş olacak.

Bu çalışmalarda en büyük emek yoların fatihi ülkemizin lideri Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Biz bu işin sadece yapılması, sürdürülmesi ve sonlandırılması hususunda emek vermeye ve katkı sağlamaya çalıştık. Sayın Ulaştırma Bakanımızın bu hususlarda ki çok ciddi gayreti ve önderliği bizim için çok ciddi rehber olmuştur.

Bu hizmetin sağlanmasında yine en büyük payların başında TBMM Grup Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın Bey, Adnan Boynukara Bey ve diğer vekillerimizin desteği olmuştur. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Genel Müdürlüğümüzün bu projeleri teklif ettiğimizde ve bu işin takibini yaptığımızda koymuş oldukları pozitif tablo ve özveri bizim için çok önemli. Karayolları Bölge Müdürümüz ve Genel Müdürümüz olmak üzere bütün yetkililere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Besni için hayırlı uğurlu olsun´´ dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor