BESNİ’DE “BERKİN ELVAN” PORTESTOSU

GÜNDEM 18.03.2014 14:43:41 0
BESNİ’DE “BERKİN ELVAN” PORTESTOSU

STK’ların ortak düzenlenen basın açıklamasında şöyle denildi. “Gezi direnişi sırasında Başbakan’ın destan yazmakla övündüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini 11 Mart 2014 Salı günü kaybetti. 

Yıllardır başta toplumun örgütlü kesimleri olmak üzere, halkın en temel taleplerine kulaklarını tıkayan AKP hükumeti ve Başbakan, Gezi direnişi ile birlikte yıllardır sesi kısılan, yom sayılan toplum kesimlerinin sesine kulak vermek yerine onlara her fırsatta hakaret etmiştir. 

Başbakan, her fırsatta milyonları açıkça tehdit etmekten, birbirine karşı kışkırtmaktan çekinmemiş, güvenlik güçlerine doğrudan yetki vererek gençlerimizin birer birer katledilmesine neden olmuştur. Berkin Elvan’ın katili, sadece onu hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında “Talimatı ben verdim”, “Kahraman polisimiz destan yazdı” sözleriyle zulme karşı direnenlere kin kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, parti binalarına saldıran faşist gruplara ve halkın üzerine hedef gözeterek ateş atan polislere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi süresince polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur.

Yapılan basın açıklamasının ardından Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri okundu. “Berkin Elvan ölümsüzdür”,”Anaların gözyaşı katilleri boğacak”, “Gençliğin katili, iktidarın polisi”, “Gün gelecek AKP halka hesap verecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldıktan sonra grup oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor