Besni’de elektrik telleri yer altına alınamaz mı?

GÜNDEM 12.10.2012 12:48:44 0
Besni’de elektrik telleri yer altına alınamaz mı?

İnsanlığın konargöçer yaşama biçiminden yerleşik hayata geçmesi çok eski tarihlere dayanmaktadır. Ansiklopedik bilgilere göre bu geçiş cilalı taş devrinde başlamıştır.

Kentleşme kültürünün ise günümüzden 5.000 yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya da ortaya çıktığı yapılan araştırmalarda belirtilmektedir. 

Kent kültürünün ve yaşamının olmasa olmazlarından biride sokakların, caddelerin ve parkların aydınlatılmasıdır.

Bu yazıdaki konumuz Besni de sokak ve caddelerdeki aydınlatma diriklerindeki elektrik tellerinin yer altına alınmasıdır.

İlçemiz kentleşme anlamında son yıllarda önemli gelişmeler olmaktadır. Gelen her belediye başkanı bazı eserler bırakarak ardından o eserleri ile anılmaktadır.

Besni 1980 öncesi bir köy görünümünde idi Rahmetli Hüseyin BAYKARA döneminde kaldırımlara o günün şartlarına göre bir düzenleme yapıldı. Daha sonra Belediye Başkanı olan Nuri TUĞSUZ döneminde yeni kentin imara açılması ile Besni de kentleşmenin önü açılmış oldu. Rahmetli Mustafa ORUÇOĞLU Besni’nin alt yapı ve su sorununu çözüme kavuşturmanın yanı sıra kaldırımlara yeni bir düzenleme getirerek kentleşme kültürünü Besni ile tanıştırdı.2004-2009 yılları arasında Belediye Başkanı seçilen İbrahim ÖZTÜR Besni’nin bir baştan bir başa kilit taşı ile döşenmesini sağlayarak Bensiye çamur ve tozu unutturdu. 

Şimdiki Belediye Başkanı Fahri SERTER ise dev yatırım olan uzay çatının yanı sıra atıl durumdaki eski dokuma sanayinin yerine iş merkezini yaptırarak Besni’ye saray gibi bir eser bırakmaktadır.

Baştan demiştik şehrimizdeki aydınlatma direklerinin elektrik tellerinin yer altına alınması konusunu işleyeceğiz diye.

Türkiye’de birçok il ve ilçelerde bu konuda çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaktadır.                                 

Günümüzün yaşamsal gerekliliklerinden olduğu için dünyanın ve ülkemizin bir çok yerinde güvenli yaşam ve çirkin görüntüye son vermek için elektrik telleri yer altına alınıyor.    

Bu konuda iş sayın vekilimiz Mehmet ERDOĞAN’A düşmektedir. Bu konu ilerde mutlaka memleketin önüne yapılması gereken iş olarak çıkacaktır. Bu gün yeni kentte yollar kilit taşı ile döşenmektedir, ileride sök yeniden yap olmaması için bu gün bu hizmetini mutlaka yapılması gerekmektedir.

Sayın vekilim lütfen bu konuya bir himmet edin sizden bunu Besni halkı adana arz ediyorum memleket kazanırsa sizde insanların, Besni’nin gönlünü kazanacaksınız.  

Burada Besnililere sesleniyorum siz vekilimize sahip çıktınız ikinci kez seçtiniz, vekilimizde Besni’mize sahip çıkacaktır.

Adıyaman ilini temsilen seçilen tüm vekillerime sesleniyorum, ilçelerin sorunlarını tespit ettirin ve çözülecek olanlara himmet edin.

Lütfen sayın vekillerim Besni ile ilgili sorunları sizlere dosyalaya bilirim.

Herkese ve duyarlı olacak vatandaşlarımıza selam ve saygılar. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor