‘BESNİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK’

GÜNDEM 14.04.2014 08:59:46 0
‘BESNİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK’

Erdemoğlu, “Besni’de; Eğitimde, kültürde, sanayide, ekonomide bölgenin medarı iftiharı olacak. Düşüncemiz bu ve bunun içinde gece gündüz çalışacağız.” dedi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Erdemoğlu ve Mustafa Erman, Fakülte inşaatını yapacak olan Metropol İnşaatın sahibi Melih Meriç ile birlikte Besni’ye gelerek kaymakam Emrah Yılmaz ve Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün de katılımıyla Fakültenin yapılacağı alanı incelediler.

31 Mayısta temel atma töreni yapılacak

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu yaptığı açıklamada; “Bugünkü Besni ziyaretimizde Kaymakam Emrah Yılmaz beyi ve Belediye Başkanımız sayın İbrahim Öztürk’ü ziyaret ettik ve ona yeni görevinde yeniden seçildiği için başarılar diledik. Bu sırada bir de Besni’de yapmayı düşündüğümüz Mimarlık Fakültesinin alanını test ettik, gezdik. Gezdiğimizde Kaymakam beyimizle birlikte valimizi de aradık. 31 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00’da temel atma töreni yapacağız.” dedi. 

“Babamızın hayalini gerçekleştiriyoruz”

Erdemoğlu şöyle devam etti. “Belediyemiz on gün sonra eksik kalan yol çalışmasını tamamlayacaklar. İnşaatçı arkadaşlarımızda temel atma hazırlıklarına başlayacaklar. İnşallah 31 Mayıs’ta Fakültemizin de temelini atacağız. Besnimizin eğitimine, kültürüne çok büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Bu aynı zamanda babamızın hayaliydi, bu hayalide inşallah gerçekleştireceğiz ve en kısa sürede eğitime ve öğretime başlatacağız. Rektör beyden duyduğumuz kadarıyla Mimarlık Fakültesinin dekanını da atandığını söyledi. Yani Üniversite tarafından da hazırlıklar yapılmış. Onun için hızlı bir şekilde eğitim ve öğretime başlarsa Besnimizin çok daha iyi bir noktalara gelmesine katkıda bulunacağız.” 

“Fabrika Temmuz veya Ağustos ayında üretime başlayacak”

Besni OSB’de inşaatı devam eden fabrikanın da bitme aşamasına geldiğini belirten Erdemoğlu “Fabrika tarafında ise inşaatımız bitme aşamasında, önümüzdeki ay makinelerimiz gelip kurulmaya başlayacak. Planlarımıza göre Temmuz veya Ağustos ayında üretime başlayacak. Bu da Besni’nin ekonomisine katkıda bulunacak. İlk aşamada 300 kişi çalışacak, ikinci etapta ise 400-500’lere kadar çıkacak. Hem ekonomisine, hem eğitimine, hem kültürüne faydalı olarak önümüzdeki üç ile beş yıllık süre içerisinde Besni çok farklı noktalara gelecek. Çok farklı kültürel yapı olacak, sadece Adıyaman’ın değil, bölgenin belki en iftihar edilen bir ilçesi konumuna gelecek.” dedi.

“Besni, bölgenin medarı iftiharı olacak”

Besni’nin Adıyaman’da eğitimde birinci olduğunu ifade eden İbrahim Erdemoğlu “Milli Eğitim Müdürü arkadaşımızda gerekli çalışmaları yapıyor, geçen senede yaptılar sağ olsunlar. Bu yılda devam ediyorlar. Besni Adıyaman’da birinci oldu. Adıyaman birincisi Besni’den çıktı. Orada da güzel şeyler olacak. Eğitimde, kültürde, sanayide, ekonomide bölgenin medarı iftiharı olacak. Düşüncemiz bu ve bunun içinde gece gündüz çalışacağız.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor