BESNİ’DE MOTOSİKLET KAZALARI

GÜNDEM 6.09.2014 11:21:46 0
BESNİ’DE MOTOSİKLET KAZALARI

Burası bizim memleketimiz, otuz kırık yıl öncesine dönüp baktığımız zaman yolların genelde toprak zeminli, stabilize olduğu zamanlarda parmak sayısını geçmeyecek kadar az olan araçları, arabaları insanlar o günlerin zenginliği olarak görürlerdi. Birkaç tane jip ve bir iki tane murat 124 ya da o günlerin en ileri model arabası Renault o günlerde nedimin kahvesinin civarında göze çarpardı çoğunlukla.

Yine o günlerde bisiklet sahibi olmak ya da motosiklet sahibi olmak bir hayal idi. Rahmetli Abuzer Belen şimdiki P.T.T civarında o günlerin tabiri ile dolamı 25 kuruş veya saati 100 kuruş,150 kuruş gibi bir para karşılığı çocukları bisiklete bindirirdi.

Sevgili dostlar şimdi ilçemizde ülkemizin birçok yerinde bisiklet ve motosiklet furyası yaşanmaktadır.

Bu furyanın içerisinde özellikle motosiklet sürücüleri aşırı derecede çevreyi rahatsız ederken sıkça yapılan kazaların çoğu can almakta veya kendilerinde kalıcı hasarlar bırakmaktadır. 

Bu arada motosiklet kazalarını duymaktayız, ölümlü veya ağır yaralanma ile sonuçlanan kazalarda arkadaşlarınıza nasıl yardımcı olacaksınız, belki analarının, babalarının yanlarına gidecek yüzünüz bile olmayacak çünkü her gün size yalvaran ananızı babanızı dinlemeden çıktığınız evinize kaza haberi getirmenize nasıl olumlu bakacak analarınız babalarınız.

Burada gençlere sesleniyorum bindiğiniz motorların egzozunu aşırı ses çıkaracak şekilde açarak insanları rahatsız etmenizi kimse doğru bulmuyor, şimdi hoşunuza gidiyor bu gürültünün verdiği ses kirliliği ama birde vatandaşın yerine kendinizi koyun hasta olan, uykusuz olan, küçük çocuğu olan insanları rahatsız etmeye nasıl hakkınız olur. Sizinde ananız, babanız, küçük kardeşleriniz var, düşünün ve kendinize bir çeki düzen verin.

Kıymetli analar ve babalar çocuklarınıza sahip çıkın altlarına aldıkları motosikletler dikkatli sürülmezlerse her biri bir ölüm makinasıdır. Yollarda hız yaparak kendi canlarını hiçe sayan, masum ve sıradan insanları rahatsız eden bu çocuklar sizin çocuklarınız sahip çıkın çocuklarınıza,arkadaş çevrelerine dikkat edin, dönüşü olmayan yollara gitmelerine izin vermeyin.

Kıymetli gençler kendinize acımıyorsanız analarınıza babalarınıza acıyın, ağustos ayının son haftası içerisinde, Yenikentte kaza geçirerek komaya giren arkadaşınızın anasını düşünün, hız yaparak aşırı ses çıkararak iyi şey yaptığınızı zannediyorsunuz ama işte sonuç ortada.

Kaza yapmanızı önlemek için sıkça denetimlere çıkan emniyet görevlisi arkadaşlarda sizlerin analarınızın babalarınızın gözlerinde yaş, yüreklerinde sızı olmasını istemediklerini bilmelisiniz.

Motosiklet kazalarında ölüm oranını artıran en büyük etken de sürücülerin Kask takmadan kullanmalarıdır. Kask, bu tür kazalarda ölüm oranını % 80 düşürmektedir. 

Kazaları önlemenin yollarından biride cezai işlemlerin yapılmasıdır ki,  bir şekilde kazaların önü alınmış olsun. Ama en önemli uygulama gençlerin kendilerinden olmalı ki, motosikletlerinin egzozlarını kısıp gürültüyü en aza indirgemek ve hız yapmayı bırakmaktır. 

Tüm Besni Ekspres Gazetesi okurlarına ve herkese selam ve saygılar sunarım.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor