Besni’de Polis Teşkilatının 167. yıldönümü etkinliklerle kutlandı

GÜNDEM 16.04.2012 07:00:36 0
Besni’de Polis Teşkilatının 167. yıldönümü etkinliklerle kutlandı

 

Polis teşkilatının 167. yıldönümü münasebeti ile başlayan programda, ilk olarak Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumunu İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman yaptı ve akabinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Yaman yaptığı konuşmada; “10 Nisan 1845 tarihinde kurulan ve 1937 yılında bugün ki halini alan Türk Polis Teşkilatı hukuksal görevi, hukuk kuralları içinde Atatürk ilke ve inkılâplarına saygılı, insan haklarına saygılı, laik, sosyal hukuk devleti bilinci içinde mesai kavramı gözetmeksizin en iyi şekilde ifade etmektedir. Suç sayısının giderek arttığı çeşitlendiği ve organize olduğu günümüzde polisin suçla ve suçlu ile mücadelesinde yeterli teknolojiyi kullanması ve halkın desteğini almasının önemi büyüktür. Bu düşüncelere hareketle Emniyet teşkilatı olarak ilçemizde toplum destekli polislik hizmetlerine gerekli önemi vermek suretiyle polis vatandaş ilişkilerini güven ve işbirliğini en üst düzeye çıkarmak gayesi ve gayreti ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Besni halkı da yapmış olduğumuz hizmetlerle Polisine sahip çıkarak her türlü desteğini sağlayarak, teşkilatımıza olan güvenini her fırsatta ortaya koymaktadır. 2012 yılı içerisinde ilçemizde kurulması planlanan ve ilçemizin daha güvenli bir şehir haline gelmesine, şahısların ve kamu mallarının daha iyi korunmasına, trafik düzeninin daha etkin bir şekilde sağlanmasına ve işlenen suçların faillerinin daha kolay yakalanmasına yardımcı olacak Mobesse sistemi için sağladıkları katkı ile Besni halkımız ilçemizin güvenliğine verdiği önemi ve desteği bir kez daha göstermiştir. Sözlerime son verirken, burada tüm meslektaşlarımın Polis Günü’nü kutluyorum. Başta, devletimizin kurucusu ulu önder Atatürk olmak üzere, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. Emniyet teşkilatı olarak, bizlerden desteğini esirgemeyen, başta Sayın Kaymakamımıza, Garnizon Komutanımıza, Belediye Başkanımıza, Adliye teşkilatımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve siz değerli Besnililere teşekkür ediyorum.”dedi.

Hükümet Konağı önündeki programın ardından tebriklerin kabulü için İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına gidildi. Burada misafirlere ikramda bulunuldu ve ardından Polislik mesleği hayatında başarılı olan polislere İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Yapılan törene, İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Yılmaz, Besni İlçe Emniyet Müdürlüğünü güçlendirme derneği başkanı Eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, belde ve belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri ve kurum amirleri katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor