Besni’de yetkili Sendika EĞİTİM-BİR-SEN oldu

GÜNDEM 31.07.2012 11:32:42 0
Besni’de yetkili Sendika  EĞİTİM-BİR-SEN oldu

15 Haziran 2012 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mutabakatına göre Besni’de yetkili sendika Eğitim Bir-Sen oldu.

Eğitim Bir Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akçaay, Milli Eğitim Müdürlüğü mutabakatına göre yetkili sendika olduklarını belirterek, “Sendikamızın çalışmaları neticesinde 445 üye sayısı ile ilk defa Besni’de genel yetkili sendika olduk. Binlerce insanın duası ve yüzlerce insanın emeği ile 1992 yılında Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının başlattığı bu kutlu ve meşakkatli yolculuğu Besni’de genel yetki ile taçlandırdık. Bugün Besni’nin en büyük sivil toplum gücü haline geldik. Bu güce ulaşmada en belirleyici etken sendikal duruşumuz oldu.

Bunları ifade etmemiz, sayısal çoğunluğumuzun değil, yürüdüğümüz doğru yolun, yüklendiğimiz emanetin değerinin, verdiğimiz emeğin hakkıdır. Sayısal durumumuz ne olursa olsun, biz her zaman hakkın, haklının; emeğin, cinsiyetine, milliyetine, görüşüne, geçmişine bakmadan, savunucusu olacağız. Eğitime katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Her yıl büyüyen bir sendika olduklarını, bunun da heyecanlarını artırdığını Akçaay, “Türkiye’nin o bucağına  bu köşesine sıkışmadan tüm ülke sathında yaygınlaşmış bir 

sendika haline gelmiş olmak sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Ülkemizin ve insanımızın kültürel zenginliklerini farklılık ve ayrım noktası haline getirmeden maddi manevi değerlerimize yaslanarak üzerimize düşeni hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu. 

2010 yılında  270 olan üye sayılarının 2011 yılında 336 ya , 2012 yılında ise 445’e ulaşarak etkili sendikacılıklarını yetkiyle taçlandırdıklarını ifade eden Akçaay, Teşkilat olarak bir mutabakat dönemini daha tamamlamanın huzurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyor, başarının övüncünü duyuyoruz. Bir işe teşebbüs etmeden tevekkül etmenin tembelliğin bahanesi olduğunu bilerek var gücümüzle çalıştık, çabaladık. İlçe yönetiminden en ücra yerlerde görev alan arkadaşlarımıza kadar gösterilen gayret ve duyulan heyecan görülmeye değerdi. Korkulu rüya görmektense, uyanık yatmanın daha evla olduğunun idrakinde olarak son güne, son dakikaya kadar koşuşturan ve bu başarının elde edilmesine vesile olan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Allah hepsinden razı olsun.  Halihazırda yaşamaya başladığımız bu dönemi, değerler merkezli bir kurumsallık olarak kabul edip, bu süreç içerisinde düşünmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. “ dedi.

Besni’de Genel yetkiyi almada köy, kasaba demeden okullar dolaşıldığını ifade eden Akçaay, “ Bir üye kaydı için 50-60 km yol giden; isimsiz kahramanlarımız oldu. İşte Besni’de  yetki bu bereketli emeğin ürünüdür.Bugün sorumluluğumuzun daha fazla arttığının farkındayız. Daha önce sorumluluk içerisinde etkin sendikacılık yaptığımız gibi, yeni projeler üretmeye de devam edeceğiz. Sonuçta sendikamızı güçlü kılan ve başarılı yapan örgütlü mücadelemizdir. Çalışanların haklarının korunmasının ve geliştirilmesinin teminatı olmaya daha bir titizlik göstereceğiz. Haksızlıklar karşısında kapısı daha çok çalınan sendika olacağız. Bugün Eğitim-Bir Sen adına işyeri temsilcisinden ilçe yöneticilerine, İlçe Yönetim Kurulu’na kadar, teşkilatımız üstlendiği sorumluluğun hakkını vererek emanetin ehline verilmesini sağlamıştır. 15 Haziran 2012 tarihi itibariyle 445 üye sayımızla sendikamızı Besni’de genel yetkiye taşıyan teşkilatımıza, emeği geçen isimsiz kahramanlarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor