Besni’de Zabıta ekipleri Denetimlerini arttırdı

GÜNDEM 8.06.2012 16:05:41 0
Besni’de Zabıta ekipleri  Denetimlerini arttırdı

 

Besni Belediyesi Zabıta Müdürü Sait İlhan İlçe genelinde fırın, kasap, pastane, marketler ve atık su kenarında sebze yetiştiricilerinin denetlendiğini belirterek, 'Denetimlerde fırınlarda gramaj, pasa bezi, ekmek kağıtları, genel temizlik ve hijyen kurallarına dikkat edildi. 

Ayrıca kasap, pastane, marketler ve atık su kenarında sebze yetiştiricilerini ve ilçe merkezinde hayvan yetiştirenleri denetleyerek sağlık koşullarına uyulması konusunda uyarıda bulunduk.' dedi.

Vatandaşların temel tüketim maddesi olan ekmek ve diğer unlu besin maddelerine sağlıklı şekilde ulaşabilmesi için kontrollerin sıklıkla yapılacağını ifade eden İlhan, 'Halkın sağlığı konusunda fırın ve gıda denetimlerine önem veriyoruz. İlçemizde gıda satışı yapan yerlerin, hijyenik hale getirilmesi için çaba harcıyor ve denetimlerimizi artırıyoruz. Halkımıza sağlıksız koşullarda gıda satışı yapılmasına asla izin vermeyeceğiz' diye konuştu.

Konu hakkında açıklama yapan Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Belediyemiz  Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler,havaların ısınması nedeniyle ilçede bulunan fırınları ve kasapları denetlediler.Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünce, ilçe genelinde hizmet veren kasap, ekmek ve simit fırınlarına, sürekli olarak denetim yapılıyor. İnsan sağlığı açısından ilçe merkezinde hayvan yetiştiriciliği yapan ve eksik gramaj ekmek satışı yapılmasına müsaade etmeyen zabıta ekipleri, halkın sağlıklı ve huzurlu alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerine sürekli devam edecektir,dedi.

Serter; “Besni esnafımızın temizlik ve sıhhi şartlara dikkat ettiklerini görmekteyiz. Zabıta ekiplerimiz gece gündüz denetimlerini aralıksız sürdürmekte.Besni gelişme yönünden büyük mesafeler almıştır. İlçemizin yaşanılabilir bir kent olması için yaptığımız çalışmalar önemli neticeler vermektedir' diye konuştu.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor