Besni’deki Suriyeliler için yardım kampanyası

GÜNDEM 21.06.2014 06:38:43 0
Besni’deki Suriyeliler için yardım kampanyası

Dolunay Derneği olarak ‘Besni Suriyelilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu’ oluşturduklarını söyleyen Dernek Başkanı Haydar Özalp, Besni halkının İnsanlık örneği göstererek yardımsever bir tutum sergileyeceğini söyledi. Özalp, Besni’ye yerleşen ailelerin hangi evlerde yaşadıkları, kaç kişi oldukları, çalışma ve iş olanakları, ekonomik durumları, sağlık durumları ile ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, öncelikli ihtiyaçlarına göre gelecek yardımları ulaştıracaklarını ifade etti.

“Boş evlerde oturuyorlar kullanacak eşyaları yok!”

“03 Haziran 2014 tarihi itibarı ile 53 aile toplam 373 nüfus Besni de yaşamaktadır. Besni halkı olarak inanılmaz bir misafirperverlik ve yardımlaşma örneği sergileyerek, parası, yiyeceği, içeceği, yatağı, yorganı, evde kullanım eşyası olarak hiçbir şeyi olmayan bu misafirlere (Hiç tanımadıkları halde) konu komşu hemen organize olarak yardımlar yapmaktadırlar. İnsanlık örneği gösteren Besni halkını bu yardımsever tutumundan dolayı kutluyoruz. Çünkü insanımız kendi ekmeğini, sofrasındaki yemeğini, kilimini, halısını, çatalını, kaşığını bu insanlarla paylaşmak erdemini göstermişlerdir. Bu çerçevede yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve dengeli dağıtılmasının gerekli ve önemli olduğunu düşünmekteyiz.” 

“Besni Suriyelilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu oluşturduk”

“Bizde Besni DOLUNAY Derneği olarak yapılan bu yardımları daha organize ve sistemli yapmak adına dernek bünyesinde, dernek üyemiz M.Murat Göğüş başkanlığında yardım gönüllüleri Ergin Mutlu, Bilal Doğan, Tamer İşi, Ümit Tercan ve Ahmet Karaca’nın katılımıyla ‘Besni Suriyelilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu oluşturduk. Bu kapsamda öncelikli olarak Besni’ye yerleşen ailelerin hangi evlerde yaşadıkları, kaç kişi oldukları, çalışma ve iş olanakları, ekonomik durumları, sağlık durumları ile ilgili bir çalışma yaptık. Akabinde öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek yardımları ulaştırmaya başladık.”

Acil İhtiyaç listesi

“Vatandaşlarımızın yapacağı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar Cad. İlçe Emniyet Müdürlüğü Arka Caddesinde bir irtibat bürosu oluşturulmuştur. Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız yardımlarını bu büroya getirerek yapabilirler. Özellikle Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde gıda paketleri hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine verilebilir. Besni’ye yerleşen Suriyeli misafir ailelerin öncelikle GIDA, BEBEK BEZİ, SÜT, BUZDOLABI, ÇAMAŞIR MAKİNASI, ihtiyaçları bulunmaktadır. Ayrıca ikamet ettikleri evlerine yakın olan fırınlardan EKMEK FİŞİ temin edilerek günlük ekmek ihtiyaçları karşılanabilir.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor