Besni Devlet Hastanesine İki Uzman doktor atandı

GÜNDEM 10.08.2012 14:08:00 0
Besni Devlet Hastanesine İki Uzman doktor atandı

 

Besni Devlet Hastanesinin isteği doğrultusunda bakanlık tarafından atanan doktorların Besni’de göreve başladıkları ilk günden itibaren, poliklinikte bulunması gereken malzemeler hemen temin edildi.


Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) branşında Uzm. Dr. Seçil Saral, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşında Uzm. Dr. Ebru İrgi gazetemize, Besni ile ilgili ilk görüşlerini açıkladılar. Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan İrgi ve Saral Besni’yi sıcak bulduklarını ve insanlarının misafirperver olduklarını dile getirdiler.

Adana asıllı olan Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Dr. Seçil Saral konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada;  “Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi mezunuyum. Branşımı seviyorum ve çokta ihtiyaç olan bir branş olarak düşünüyorum. Besni’nin de bu konuda bayağı açığı var. Açığı kapatma yoluna gideceğiz. Besni atamalarda benim ilk tercihimdi.

Ben daha önce Ankara Tıp Fakültesinde 5 yıl uzmanlık eğitimi aldım. Sonra ilk atandığım yer Besni oldu. Besni güzel bir yer insanları sıcak ve beklediğimden daha iyi bir yer buldum. Besni Devlet Hastanesine geldim ve daha öncede burada Cildiye olduğu için bazı tedavi imkânlarımız var. Buraya göreve başladığım ilk günden itibaren bir dermatologun elinde olması gereken çoğu şeyi temin ettiler. İlerleyen zamanlarda Biyopsi de almayı düşünüyorum.” dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ebru İrgi ise Niğde’de yaşadığını ve 11 yıldan bu yana İstanbul’da olduğunu söyledi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi mezunu İrgi, daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde uzmanlığını aldığını dile getirdi. Konuşmalarının devamında; “Besni benim ilk görev yerim ve bu konuda biraz heyecanlıyım. Büyük şehirden buraya gelmek biraz zor oldu. Sonuçta burası küçük bir yer ve artık burada olacağım. Herkes Besni’nin çok güzel bir yer olduğunu benimde çok şanslı olduğumu söylüyorlar. Tabi bunu zaman gösterecek. Bu konuyla ilgili şu anda bir fikrim olmasa da Besni küçük ve güzel bir yer.

Atamalar yapılırken yaptığım tercihlerin içinden Besni benim ikinci tercihimdi. O yüzden bir ve ikinci tercihler çok önemli ve banada ikinci tercihim olan Besni geldi ve şu anda memnunum. Bölümüm Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon. Daha önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 4 buçuk yıl asistan olarak görev yaptım. Şu an ise Besni Devlet Hastanesinde görevimi yapacağım. Buranın insanları sıcakkanlı ve insana yardımcı oluyorlar. En önemlisi ise burada herkesin misafirperver olması ve bu çok sevindirici bir durumdur. Burada fizik tedavi branşının hastaları var. Bekleyip göreceğiz.” dedi.  

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor