Besni Eğitim Bayramı Komisyonu Toplandı

Geçtiğimiz hafta yapılan 20. Besni Eğitim Bayramı toplantısında alınan kararla kurulan eğitim bayramı komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

GÜNDEM 27.03.2018 09:57:39 0
Besni Eğitim Bayramı Komisyonu Toplandı

Bu yıl 20.´si düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramına katılımın artırılması amacıyla tüm kesime hitap edebilecek Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Oda Başkanları, siyasi parti başkanları ve muhtarlardan oluşan komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Besni Kültür Kafede komisyon başkanı Nuri Tuğsuz başkanlığında yapılan toplantıya BEV Başkanı Ali Balta, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Önder, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tuğsuz; ?Besni Eğitime

Gönül veren bir ilçedir?

Toplantıda konuşan Nuri Tuğsuz ise; ?İnşallah bu yıl Besni Eğitim Bayramının 20.´sini kutlayacağız. Besni eğitime gönül veren bir ilçedir. Bizim insanımız, evinin düzenini bozar, çoluk çocuğunun arkasına düşer üniversitede tahsil hayatını devam ettirmesi için gayret ve çaba gösterir. Bizim böyle bir yapımız var. Genel olarak Besni, eğitime kıymet ve değer veren insanlardan oluşan bir yöredir. Tabi en önemli yatırım da insana yapılan yatırımdır, buda eğitimden geçer. Uzun vadeli bir iştir.

Şimdi biz eğitim bayramını kutlamak için neden böyle bir karar aldık, bu bayramın kararını almamızın sebebi Besni´de kısa vadede eğitim sorunlarını dile getirmek ve çözüm üretmek, orta vadede Besni´de eğitim kalitesini yükseltmek. Uzun vadede ise bizim hayalimiz olan Besni´de üniversite kurulmasıdır. Çünkü Besni tarihine baktığımız zaman geçmişte medreseler var, bugün ki zamanda hukuk fakültelerinin karşılığı olan medreseler var. Bu sevdanın peşinde koşarken zaman zaman istisnai gülüşlere sebep olduk ama aradan yıllar geçti bugün insanlar biraz tebessüm etse de Besni Üniversitesi lafını artık her yerde edebiliyoruz.  Bu yolda belki ömrümüz yetmez ama biz yola çıktık? diye konuştu.

Ali Balta; ?Adıyaman´ın

Katkılarını beklediğimizi söyledik?

Daha sonra konuşan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta ise; ?İnsanlar toplumla iç içe olursa, diyalog kurarsa, sorun ve dileklere bir şekilde çare bulunur.

Sağ olsun Mehmet Abi, geçen seneki Besni Eğitim Bayramında yine gelip burada bir çay içmiştik. Burada böyle bir değer var. Bu değeri Besni´mize niçin tanıtmıyorsunuz, Besni Eğitim Bayramında burayı neden ön plana çıkarıp da Besni´mizin bayramına ve değerine niçin değer katılmıyor diye sözler söylemişti. Ondan dolayı bugün ki toplantıyı da özellikle burayı tanıtmak, buradaki Besni kültürünü diğer arkadaşlarımızla da görmek için burada toplandık.

Çokta güzel bir yer. İnşallah bunu da Besni´mize değer olarak tanıtmamız lazım, çünkü burada Besni´nin her şeyi var.?

Toplantı katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarının ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor