Besni Eğitim Vakfı Başkanlıgına Mehmet Karakuş Seçildi

GÜNDEM 1.06.2012 16:05:46 0
Besni Eğitim Vakfı Başkanlıgına Mehmet Karakuş Seçildi

Kongre divan başkanlığına Avukat Şükrü Kaleağası, divan üyeliklerine ise Şaban Çağıran ve Aydın Oruç seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra yönetim kurulu faaliyet raporu Erdal Teknikel; denetim kurulu raporu ise Fevzi Sunar tarafından okundu. Her iki raporda ibra edildi.

2012 yılı tahmini bütçesi kabulü tüzük değişikliği ve kabulünden sonra dilek ve temmenililerde söz alan Prof.Dr. Mustafa Altıntaş, Adana Besnililer Dernek Başkanı Av. Neşet Aytekin, Fevzi Sunar eski Adıyaman valisi Halil Işık, Tarık Sinan, Ali Erdoğan ve Mehmet Karakuş konuşma yaptılar.

Seçimlere geçildi.  Mehmet Karakuş başkanlığa getirilirken yönetim kurulu üyeliklerine ise; Zübeyir Özbay, Ali Erdemoğlu, Hayrullah Gölbaşı, Ali Aslanbay, Ali Erdoğan (Besni), Hasan Doğan, Şaban Çağıran, İbrahim Bağış, Halil Rabuş, Ali Balta, Handan Sabak, Aydın Oruç, Gökşen Yarar, Müge Aslanbay, Kubilay Kaban, Emirhan Emre, Erdal Teknikel, Evren Baykara, Tarık Sinan seçildi.

Denetim Kurulu üyeleri ise; Mehmet baykara, Fevzi Sunar, Mustafa Şahin, Halil Göksel ve Mehmet Balta seçildiler.

Besni Eğitim Vakfı başkanlığına seçine Mehmet Karakuş yaptığı konuşmada “Sayın divan başkanım ve üyeleri kıymetli hemşerilerimiz bütçede adı geçen yurt arsası için ödenen 70.000 TL para karşılığı alınan arsayla ilgili konuşacağım. Çok değerli katılımcılar önceki Besni kaymakamı sayın Hulusi Şahin ve yine önceki belediye başkanı sayın İbrahim Öztürk ün, Besni’ye bir kız yurdu ihtiyacı olduğunu vakıf olarak yapmamızı bizlere tavsiye ederek bizde malumunuz Besni Eğitim Vakfı olarak şahsi imkanlarımızla 300 kişilik bir yurt yapma kararı almıştık.

O dönemde belediyenin açtığı resmi ihalede 51.000 TL. bedelle önceki başkanımız Halil Rabuş önderliğinde satın almıştık. Ayrıca 20.000 TL ödeyerek zemin etüdü ve yurdun projesini yaptırdık. Sözleşmede inşaatı 2 senede bitirmek şartı kondu, biz bu sürenin az olduğunu söylediğimizde önceki belediye başkanı  bizlere sürenin önemi yok eğer yurt iki senede bitmez ise biz bu arsayı elinizden alacak değiliz. Şayet ben olmasam bile yerime gelen belediye başkanı da Besnililere hizmet veren vakfımızdan arsayı geri alacağını hiç düşünmüyorm demişlerdi. Bizde bu sözler üzerine bu sözleşmeyi imzaladık, hepimizin malumudurki yurt çapında ekonomik kriz  başlamış ve akabinde İstanbul’da doğal sel felaketi yaşanarak bizlere maddi destek veren arkadaşlarımızın iş yerleri bizim kendi şirketlerimiz baya zarar gördü. Zaten vakfa maddi destek veren üye sayısı  10 kişiyi geçmemektedir.

Bu olumsuzluklar üst üste gelince hedefimize ulaşamadık, sürenin  dolmasına 3-4 ay kala bir toplantı yaparak inşaatın başlaması için 190.000 TL para toparlayıp yurt inşaatına tekrar başlama kararı aldık. Fakat Besni belediyesi sağ olsunlar  bize yazılı ve sözlü uyarı yapmadan sözleşmenin gerekçesini göstererek arsayı almak için karar aldıklarını duyduk. Vakıf olarak belediyemizden makine ekipman ve lojistik destek verip bizleri teşvik etmelerini beklerken bu karara şok olduk. Bu karar vakıf üyelerini ve Besnili hayırseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Eski şevk ve heyecanımız kalmadı, vakıf arsasının geri alınma nedeninin ne olduğunu tam olarak hala anlamış değiliz. Toplantılarda yurdun temelini atıyoruz dediğimizde başkan Mehmet Kaban, arkadaşalar korkmayın belediye bizim sorun çıkmaz diyordu. Ama maalesef öyle olmadı Kaban belediye başkanıyla konuştuğunu bunun şahıslara uygulanan işlemlerin örnek gösterildiğini ve vakfa başka bir yerde arsa verileceğini anlattı. Bu kararı her ne kadar belediye encümeni  aldıysa da  halkın nazarında mevcut belediye başkanı almış gibi görünüyor. Sözlerimi bu kelimelerimle bitirirken hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum diyerek sözlerini bitirdi.

Genel Kurula Adana, Ankara, İstanbul Laleli ve Şirinevler Besnililer dernek Başkan ve yönetimi, Aşağı Çöplülüler dernek önceki ve mevcut başkanlarının yanısıra BESNİAD olarak 2.başkan Mehmet Balta Katıldılar. Küçükköy Besnililer Derneğini eski başkanlardan Şahin Akdoğan ve Cumali Yaycı dışında mevcut yönetimden  temsil eden olmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Adıyaman’da olması sebebiyle protokleden kimse katılmadı.

Genel kuruldan sonra düzenlenen gecede, BEV yönetim kurulunun tek bayan üyesi olan öğreretmen Handan Sabak’ın ilköğretim okulu öğrencilerinin oluşturduğu dans topluluğunun sergilediği muhteşem gösteri büyük beğeni topladı.

 Besnili ses sanatçımız Kemal Turgut’un sahne alması ile çoşku doruğa çıktı. Sanatçımız Turgut canlı perfonmasıyla sevilen ve hareketli eserlerini okudu. Şirvani ve yan bağlama halayıyla sahnesi sona erdi. Gecenin finalini şarkıcı Gamze Akın yaptı. Akın sahnede popüler ve hareketli şarkılara yer verdi.

Gecede Besni ortaokulunun ilk müdürü olan Mehmet Salih San tarafından kaleme alınan “Her bakımdan Kısaca Besni” isimli kitabı BEV tarafından hazırlanan özel ambalajı içerisinde Besni Üzümü ve badem olan paketler kokteylden önce girişte satışa sunuldu.

  

  


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor