BESNİ EĞİTİM VAKFINDAN İLETİŞİM ATAĞI

Besni Eğitim Vakfı (BEV) pandemi süreci ile birlikte iletişim atağına geçti. BEV son bir yıldan bu yana, alanında uzman çok kıymetli uzmanları hemşerilerimizle buluşturdu.

GÜNDEM 29.01.2021 13:14:29 0
BESNİ EĞİTİM VAKFINDAN İLETİŞİM ATAĞI

Bu konuşmacılar arasında, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Halil Akkanat, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Eski Bakanlardan Zeki Sezer, Prof. Dr. Haydar Bağış, TÜSİAD önceki Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, Futurist Alphan Manas, Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü, Eğitimci Prof. Dr. Selçuk Şirin, Tarihçi Sinan Meydan, Bursa Teknik Ünv./Profesör Mehmet Yazıcı, Uzman Dr. Erol Ergüler, Uzman Dr. Mustafa Torun, Gazeteci-Yazar Hasan Emre, Nefes Eğitmeni Nazan Özbay, Yeni Kuşak Köy Ens. Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Özgür Bozdoğan yer aldılar.

Konukların Moderatörlüğünü BEV Başkanı İbrahim Bağış, BEV Başkan Yardımcısı Ali Aslanbay, BEV Eski Başkanlarından Mehmet Kaban, İletişimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran ve Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Güneşhan yaptı.

 İletişimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran yaptığı açıklamada, BEV´in önemli misyonlarından birinin ?hayatın her alanına ilişkin konularda eğitime katkı sunmak? olduğunu, bu kapsamda pandemi koşulları da dikkate alınarak zoom programları yoluyla 2020 yılı içinde 16 ayrı sunumda, youtube kanalı ve sosyal medya ziyaretçileri hariç, yaklaşık 2000 izleyiciye ulaşarak, katılımcıları hayatın her alanına ilişkin pek çok konularda bilgilendirdiklerini, ayrıca tüm bu yayınlara Besni Eğitim Vakfının internet, youtube, instagram ve facebook sayfalarında ulaşılabileceğini belirtti.

 Diğer yandan, BEV eski Başkanlarından Mehmet Kaban´da ?Besni´den Haber? facebook sayfasından canlı olarak Besni´lileri BEV´in kuruluşu ve faaliyetleri hakkında detaylı olarak bilgilendirdi, gelen sorulara yanıt verdi.

Geçtiğimiz hafta da hemşerilerimiz İnşaat Mühendisi (İTÜ) Ali Arslan ile Aşık Fani Afşin Haftanın Konuğu idiler. Zoom programı üzerinden BEV Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran´ın sunduğu programa çok yoğun ilgi oldu.

 Şaban Çağıran; Besni Eğitim Vakfı olarak, Besni´mizin önemli iş insanı, akademisyen, bilim adamı, bürokrat, yazar-şair-ozan, müzisyen, tarihçi, edebiyatçı gibi her alanda uzman kardeşlerimizi Besni´lilerle buluşturmaya devam edeceklerini, gerekirse İstanbul Besnililer Dayanışma ve diğer Adıyaman-Besni derneklerimizle ortaklaşa konuklar ağırlamayı, yayınlar yapmayı planladıklarını belirtti. 

İNŞAAT MÜHENDİSİ-ŞAİR ALİ ARSLAN

Artshop Yayınevi aracılığıyla ?Derin Umutlar? ve ?Yaşamdan İzler? adında iki ayrı şiir kitaplarını çıkaran Şair Ali Arslan, 27.09.1952 de Adıyaman, Besni´de doğdu.

İlk öğrenimini Besni Dumlupınar İlkokulu, orta öğrenimini İstanbul Haydarpaşa

Lisesi´nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi/

İnşaat Mühendisliği bölümünde 1975 yılında tamamladı.

Adıyaman İli, Gölbaşı ve Sincik ilçelerinde, aslen Besni´li olan bir enerji yatırımcısı firma tarafından yapılan dört adet baraj ve Hidroelektrik, bir adet de rüzgar santrallerini, proje koordinatörü olarak yönetmiştir.

Atatürk Baraj İnşaatı, Karakaya Baraj İnşaatı, Afşin-Elbistan Termik Santrali gibi, ülkemizin büyük projelerinde sorumlu mühendis olarak görev yapan Ali Arslan halen Gaziantep´te ikamet etmektedir.

OZAN/ŞAİR AŞIK FANİ AFŞİN

Yine aynı yayınevi tarafında  ?Aradım? şiir kitabı yayımlanan ve asıl adı Seydi Vakkas olan Âşık Fani Afşin, 1949 yılında Adıyaman/Besni-Hacı Halil Köyünde dünyaya geldi.

Okul eğitimi almamasına rağmen, küçük yaşlarda çobanlık yaparak Türkçe, Arapça ve Farsçayı kendi kendine öğrenen Aşık Fani, saz çalmayı da kendi kendine öğrendi.  İstanbul´da dönemin ünlü ozanları Mahsuni Şerif, Abdullah Papur, Muhlis Akarsu, Ali Ekber Çiçek ve İsmail Daimî ile tanıştı, onlardan âşıklık hususunda etkileşimde bulundu.

Vatanî görevini İzmir Menemen´de yaparken on yıl kadar sedef kakmacılığı ve hattatlık işiyle de ile uğraştı. Ek olarak, iki yıl kadar da Gaziantep Güzel Sanatları Geliştirme Merkezi´nde kurs hocalığı yaptı. Âşık Fani, evli ve altı çocuk babasıdır.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor