Besni Esnafı Çifte standart hakkında ne düşünüyor!

Besni ve Kahta´ya kurulan 2 ayrı Fakülte´ye öğrenci alımları konusunda YÖK ve Adıyaman Üniversitesinin farklı uygulamalarını vatandaşa sorduk.

GÜNDEM 11.07.2017 11:33:56 1
Besni Esnafı Çifte standart hakkında ne düşünüyor!

Besni ve Kahta´ya kurulan 2 ayrı Fakülte´ye öğrenci alımları konusunda YÖK ve Adıyaman Üniversitesinin farklı uygulamalarını vatandaşa sorduk.

YÖK´ün iki ilçe arasında çifte standart uygulaması, Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesine 2018 yılında ancak öğrenci alacakken, kuruluşu geçtiğimiz günlerde yapılan Kahta Tarım Bilimleri Fakültesine bu yıl öğrenci alınacak olması konusunda Besni esnafı ne düşünüyor.

Kamuoyundaki gelişmeleri yakından takip eden ve yerinde tespitler yapan Besni Esnafı´nın görüşleri şöyle:

Gökhan Demir; ?Adıyaman´ın Eğitimdeki

ilerleyişi Besni sayesindedir?

Besni´mize uygulanan bu çifte standardın rektörlük tarafından mı, yada milletvekilleri tarafından mı oluşturulduğu bilinmiyor. Ancak şöyle bir sıkıntı var; eğitim anlamında bakarsak Adıyaman, eğitimde ilerlemeye başladı. Ama bu ilerlemelerinin sebebi ise Besni eğitimidir.

Bunları Milli Eğitim Bakanı Besni´ye geldiğinde de söylemişti. Okul öncesi eğitimde başarımız %90´nın üzerinde bu Türkiye´de yakalanmış bir rakam değil demişti. Bunun yanı sıra Adıyaman´a yapılan yatırımların sayısını bilmemekle beraber Kahta´ya yapıldığını biliyoruz. Son olarak ise Kahta´ya açılan ve hemen öğrenci alımlarına başlanan Tarım Bilimleri fakültesinde ki en büyük etken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın´dır. Rektör ne kadar etkili bilmiyoruz ama asıl etkenin Ahmet Aydın olduğunu tahmin edebiliyoruz? dedi.

İbrahim Parlak; ?Uygulanan Çifte Standardı Kınıyoruz?

Öncelikle gazetenizin geçtiğimiz sayısındaki ?YÖKTEN ÇİFTE STANDART? haberini tamamıyla destekliyor, bu konudaki duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz.

Besni´mize sürekli kısıtlamalarla yapılan hizmetler konusunda ise hükümeti kınıyoruz. İlçemizin hayırsever ailesi Erdemoğlu Ailesinin Besni´ye yaptığı sınırsız hizmetlerin göz önüne alınmaması ve gereken desteklerin verilmemesi bizleri üzüyor. Kahta´ya siyaseten güçlü destekler verilirken Besni´ye neden verilmiyor?

Bir kaç yıldır yapımına başlanan Mimarlık Fakültemiz bir türlü açılmıyor. Erdemoğlu Ailesi üzerine düşeni yapmış, inşaatını bitirmiş ama hiçbir destek alamadığımızdan dolayı yaşanan bu olumsuz durumlar biz Besnilileri üzmektedir.

Adıyaman´ın ve hükümetin Kahta´ya vermiş olduğu desteğin neden Besni´ye verilmediğini anlayamıyoruz. Bunlara bir an önce çözüm bulunup sorunların giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kadir Gün; ?10 yıldır Besni´ye bakılmıyor?

Gazetenizin yaptığı haberi destekliyoruz. Son 10 yıldır AK Parti gerçekten Besni´ye hiç bakmıyor. Hayırseverlerimiz olmasa ilçenin hali ne olurdu bilmiyorum. Ancak onlara bile neredeyse engel konulacak. Bizim hayırsever ailemiz Erdemoğlu Ailesi milyon dolarlar harcayıp Besni eğitimi için, Besni geleceği için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama ne hikmetse ona bile taş vuruyorlar. Bunu anlayamıyoruz.

Hasan Bolu; ?Besnililer olarak

bunları unutmamamız lazım?

Besni´ye en büyük hizmet yapan her zaman Erdemoğlu Ailesi olmuştur. Bunun da geciktirilmiş olması maalesef Besni için çok büyük bir kayıptır. Hiç kimse gereken desteği vermiyor. Buna sahip çıkmamız lazım. Bu sorunların bir an önce giderilip önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişmesini bekliyoruz. Ama Besni´ye yapılan bu uygulamaları da Besni halkı olarak bunları unutmamamız lazım.

Zeynel Abidin Temel; ?Besni´mizi ayakta tutmamız lazım?

Tabi şimdi Erdemoğlu Ailesinin bu yatırımı hem Besni için hem Türkiye için çok önemli. Fakültemize yapılan bu uygulamayla öğrenci alımlarındaki kısıtlamalar hoş bir şey değil. Bugün Adıyaman olsun, başka illerde olsun açılan fakültelerde öğrenci alımları artırılırken Besni´de ise geciktiriliyor. Bizim Besni´mizi ayakta tutmamız lazım. Erdemoğlu Ailesi Besni için bu fedakarlıkları yapıyorsa, bizde Besnililer olarak hayırsever ailemizin sonuna kadar arkasındayız.

Mahmut Çulcu; ?hizmete engel olmasınlar?

İlçemizin medarı iftarı Erdemoğlu Ailesine dolayısıyla bize yapılan bir haksızlık var burada. Bundan Besnililer olarak çok üzüntü duyuyoruz. Milletvekillerimiz Adıyaman´da sadece Kahta´ya mı çalışıyor, neden Besni´ye sahip çıkmıyorlar. Bunlar ne işe yarıyorlar bilmiyorum. Seçim zamanı geliyorlar, seçimden sonra yüzlerini gören yok. Yüzlerinin gereği yok en azından hizmete engel olmasınlar.

Adıyaman Üniversitesi rektörünün de Besni´yle derdi nedir anlamış değiliz. Taraflı mı davranıyor bilmiyoruz. Bizim memleketimizle ne sıkıntısı var.  

Barış Karaduman; ?Her şey Besni için?

Besni´nin bürokraside sümen altı edildiğini daha önce başka yatırımlarda da geri atıldığını duymuştuk. Hayırsever Erdemoğlu Ailesinin kendi imkanlarıyla, kendi memleketlerine yapmaya çalıştıkları Mimarlık Mühendislik Fakültesi ilçe için hem eğitim alanında hem de ticari olarak büyük bir yatırımdır.

İlçeye getirisi maddi, manevi yüksek olacak bir kurumdur. Bu kurumun gelişimiyle ilgili yaşanan gecikmeler ilçe esnafı ve ilçe yerlisi olarak içimizdeki ümitsizliğin açığa çıkmasına sebep olmaktadır. Bu durumların bir an önce aşılmasını temenni ediyoruz. Uzun yıllardır fakültenin kurulumu aşamasında Erdemoğlu Ailesinin gerek yerel, gerek genel olarak verdikleri mücadeleye Besni halkı olarak destek olmak istiyoruz. Sonuçta her şey Besni için.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor