Besni Fotoğraf Sanatı Derneği karma resim sergisine katılacak

GÜNDEM 9.07.2014 08:08:52 0
Besni Fotoğraf Sanatı Derneği karma resim sergisine katılacak

Bu konuda gazetemize açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hasan Turgut şunları söyledi: “Büyükçekmece Fotoğraf Kulübü Derneği (BÜFOD) ve Büyükçekmece Belediyesi olarak Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “Dernekler Karma Sergisi” nin ikincisini gerçekleştireceğiz. Derneğimiz yönetim kurulunun 14 Nisan 2014 günü almış olduğu 32 nolu karar uyarınca 20-30 Eylül 2014 tarihinde “Dernekler Karma Sergisi II” ni yine Büyükçekmece Belediyesi ile beraber gerçekleştiriyoruz.

Ülkemiz ve Dünya büyüyor, 2012 yılında ilk dernekler sergisini yaptığımızda sadece 80 fotoğrafçılık derneği varken bugün 100’ü aşmış durumda. Her yıl milyona varan makine satışı yapıldığını düşündüğümüzde fotoğraf makinesi kullanımının ve fotoğraf sevgisinin nasıl akıl almaz bir hızla büyüdüğünü anlayabiliriz. Dernek sayısı, fotoğrafçı sayısı ve diğer veriler artarken dernekler arasındaki bağların artmaması, fotoğrafçıların birbirinden çok uzak olması düşünülebilir mi? İşte bunun için biz bu buluşmayı gelenekselleştiriyoruz.

2012 Kasım ayında 80 derneğin 37’sinin katılımı ile 500 fotoğraflık harika bir sergi gerçekleştirdik. İstanbul’da bir çok fotoğrafçı dostu ağırladık, fotoğraf konuştuk, tanıştık, eğlendik. BÜFOD olarak Kayseri’den Muş’a, Tekirdağ’dan Niğde’ye, İzmir’den Mersin’e Samsun’a Van’a Sinop’a ve daha nice ilin ilçenin fotoğraf derneklerine bir telefon kadar yakın hale geldik. Bir çok çalışmada bulunduk. Bir şehre fotoğraf için gittiğimizde ilk aradığımız insanlar dernek mensubu arkadaşlar oldu. İşte bu bağların kuvvetlenmesi ve artarak devam etmesi için daha önce katılanları bir kez daha, ilkine katılmayanları da bu sergide aramızda görmeyi arzu ediyoruz. Sizi Büyükçekmece’nin sanat için harika iklimine, fotoğraflarınızı Mimar Sinan’ın eseri olan Kervansaray’a bekliyoruz. 

On gün sürecek faaliyetimiz esnasında seminerler, akşam eğlenceleri, slayt gösterileri ve diğer faaliyetler gerçekleştirilecektir. Sergiye katılan fotoğraflardan oluşan katalog basımı gerçekleştirilecektir. İstanbul dışından gelen arkadaşlar için konaklama ve ulaşım desteği sağlanacaktır. 

Soma’da yaşayan faciayı’ da unutmayacağız. Sergiye katılan dernekler onay vermeleri halinde sergilenen fotoğraflar davetlilere makbuz karşılığında en yüksek fiyatla satılacak (Telif hakkı fotoğraf sahibinde kalacak şekilde) ve elde edilen gelir Soma’ya yollanacaktır. 

Bu faaliyete katılmak isteyen derneklerin kararları netleştikten sonra proje koordinatörü Tevfik AK ‘a mail yoluyla EK’te bulunan bilgi formu ile katılım kararlarını ulaştırmaları gerekmektedir” diyerek açıklamasına son verdi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor