Bugün, 19 Mart 2024 Salı

BESNİ-GAZİANTEP GİRİŞİNDE DEV TÜRK BAYRAĞINI GÖKLERE ÇEKTİ

Besnili vatandaş Baykal Deniz, kendi imkanlarıyla şehrin girişine 30 metre yüksekliğinde bayrak direği dikerek dev Türk bayrağını göklere çekti. Burada açıklamada bulunan Deniz, çevresindeki arkadaşları ve Besni´nin gençleriyle çalışmanın işçiliğini hep b

GÜNDEM 24.04.2021 12:37:05 0
BESNİ-GAZİANTEP GİRİŞİNDE DEV  TÜRK BAYRAĞINI GÖKLERE ÇEKTİ

Besni´de ikamet eden Baykal Deniz, yaklaşık 3 ay önce başlattığı çalışmayla çevresindeki arkadaşları ve kendi imkanlarıyla 30 metre yüksekliğindeki bayrak direğini Besni-Gaziantep girişine dikerek Türk Bayrağını göklere çekti.

Süreç boyunca ilçedeki gençlerin de kendisine destek verdiğini ve işçiliğini hep birlikte yaptıklarını dile getiren Deniz, bu projeyle amacının çocuk ve gençlere bayrak sevgisini aşılamak olduğunu kaydetti.

Bayrağın dikim çalışmalarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Deniz, yaşadıkları süreci anlattı.

Deniz; ?Benim bu düşüncem aslında 10 yılı aşkın bir süredir var. Ama maddi imkansızlıklardan dolayı bir türlü yerimden kalkamadım. Şuan arkadaşlarımın maddi ve manevi desteğiyle bu işe giriştik.

Direğimizin boyu 30 metre, bunun 4 metreye yakını da yerde bulunuyor. İki kamyon beton yedi, tabi bunu yaparken de Erdemoğlu Ailesine teşekkür etmek istiyorum son anda yetişti tam umutlarım kırılmıştı sağ olsun tekrar bir araba beton göndererek yeniden canlandık.

Tabi asıl bu işin asıl mimarı Besni´nin gençleri, sağ olsunlar ne dediysek kırmadılar maddi manevi destekleri yeri geldiğinde işçiliğiyle bana destek çıktılar. Biz siyasetçi değiliz, esnaf da değilim asgari ücretle çalışan biriyim. Amacım memleketimin çocuklarına bayrak sevgisini aşılamak. Bayağıda zorlandık, iki buçuk üç aydır bu işin içindeyiz. Tabi çoğu kişi dalga geçer gibi ?bitmedi mi, yılan hikayesine döndü´ dediler. Tabi maddi imkansızlıklar yaşadık. Demirlerini, borularını hazır almadık, sağdan soldan topladık. Zımparasını, boyasını, kaynağını kendimiz yaptık. Yine işçiliğini burada 20 gün boyunca taş çekmesinden, kalıp çakmasına kadar biz yaptık.

Kimseden bir yardım almadım, zaten şuan ki hastalıktan esnafın işi yok. Bu işin içine siyasetçileri de sokmak istemedim, herhangi bir siyasetçiden destek istemedim, istesem sağ olsunlar yok demezlerdi ağabeylerimiz de ben siyaseti sokmak istemedim. Bayrağı, Atatürk´ü siyasete alet etmek istemedim. Kendi çabamızla, arkadaşlarımızla üç beş kuruşla bu şekle getirdik. Eksiklerimiz var, en kısa zamanda da onları kendi gücümle işte mermerini bir asker heykeli yapmayı düşünüyorum bayrağın başında duran. Bu şekilde devam etsin istedim?  dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER