Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Besni İmam Hatip Ortaokulundan Hafızlık Başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği İmam Hatip Ortaokulunda uygulanan Akademik Başarıyı Artırma ve Hafızlık Projesi meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda okul öğrencilerinden Muhammed Abdullah Özbey,

EĞİTİM 15.08.2020 09:47:07 0
Besni İmam Hatip Ortaokulundan Hafızlık Başarısı

Hem okuldaki kültür derslerine devam etme hem de hafızlık yapma imkanı veren proje kapsamında Besni İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Abdullah Özbey Hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı Hafızlık Tespit Sınavını başarı ile geçerek Hafızlık beratını aldı.

Elde edilen başarı sonrası Hafız Muhammed Abdullah Özbey, Okul Müdürü Osman Özbay, Müdür Başyardımcısı Cebrail Esen ve Kuran Kursu Öğreticisi Hafız Hacı Mehmet Karakuş İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Demirel´i makamında ziyaret etti.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Ziyarette Hafızlığın önemine değinen Demirel şunları kaydetti; ?Yunus Emre´nin ?Kim ki Kur´an bilmedi, bil ki dünyaya gelmedi.? Kur´an, insanlar için gönüllerdeki sıkıntı ve darlıklara şifa, inananlar için bir hidayet ve rahmet vesilesidir.

Mümin Kuran-ı Kerim´le buluştuğu nispette imandan ve hayattan lezzet alır. Kur´an  Müminin hayatını ve Müminin dünyaya bakışını şekillendirir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; "Kalbinde Kuranı Kerim´den bir şey bulunmayan harap olmuş bir ev gibidir" dedi.

Hafızlarımızın yetişmesine katkı sunan anne baba, okul idaresine ve Kuran Kursu Öğreticisine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER