Besni KSS Olağan Genel Kurul kongresi yapıldı

GÜNDEM 15.05.2012 08:12:25 0
Besni KSS Olağan Genel Kurul kongresi yapıldı

 

KSS Olağan Genel Kurul Kongresine, KSS Başkanı Haci Arslan, bakanlık Temsilcisi Vedat Daşdelen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Besni Spor Kulüp Başkanı Mehmet Fidan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Has Parti İlçe Başkanı Z. Abidin Şahin, CHP İlçe Başkanı Aydın Doğan, Kamu Kooperatifi Başkanı Abuzer Durmuş, Eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Cuma Dayan ve üyeler katıldı.

Divan Heyeti seçimi kurula arz edildi ve Divan Başkanlığına Mehmet Sucu seçilirken, katip üyeliklerine ise Mahmut Çulcu ve Vakkas Candır seçildi.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan yapıtı. Arslan yaptığı konuşmada; “Biz yönetim kurulul olarak teslim aşamasından sonra sanayimizin çevre güvenliği açısından 1.600 metre tel örgü, 2 adet nizamiye giriş kapısı ve 5 adet bekçi tutarak güvenliği sağlamaya çalıştık. %85’lik bakanlık kredisinin geri ödemesinin 6’şar aylık aidatlar halinde 2 yıl dapha uzatılmasını Sanayi Bakanlığında onaylattırdık. Sanayi içerisinde bulunan 3 adet trafo binası ve elektrik şebekesinin bakım ve onarım işinin düzenli takip edilmesi gerektiği ve bu doğrultuda, onarım ve bakımların külfetli olması nedeniyle Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğüne, Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’ın da desteği ile trafoların ve şebekenin 99 yıllığına devri yapılmıştır. Z bölümüne geliş ve gidişlerin zorluğundan dolayı 1 adet demir merdiven yapılmıştır. A.B.C. ve D. Blok aralarının beton çalışmaları belediye ile ortak çalışmalar sonucunda yapılmıştır. Güvenlik açısından ise sanayinin belirli noktalarına 3 adet bekçi kulübesi yapılmıştır.

Bu kapsamda sanayi içi ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Alt yapı bakım ve onarım işi esnaflarımıza maliyet getireceğinden belediyeye devredilmiştir. Adıyaman karıyolları ile görüşmelerimiz sonucu sanayi girişine 2 kamyon asfalt dökülmüştür.

Sanayi içerisinde çöken ve zarar gören yerlerin yapımı devam etmektedir ve bunun için de aidat borçlarımızın düzenli olarak ödenmesi gerekmektedir. Sanayi içerisinde camimizin olmayışı nedeni ile, cami yapımı için müftülüğümüzle, kaymakamlığımızla ve Besnili hayırsever işadamlarımızla görüşmelerimiz devam etmektedir.” dedi.

Üye aidatlarında sıkıntı yaşadıklarını da dile getiren Arslan, bu kapsamda 1 ay süre vereceklerini ve aidatların ödenmemesi halinde gereğinin yapılacağını belirtti. 

Arslan’ın konuşmasından sonra Divan Heyetinden söz alarak konuşma yapan ziraat Mühendisi Cuma Dayan ise; “Esnafımız zor durumda ve bunun için kendisini biran önce yenilemeli, geliştirmelidir. Şu anda 7500 esnafımız icralık durumda. Bu nedenle ilçemizde yeni girişimcilerin iş kurmalarını destekleyen, kolaylaştıran, işletmelerin başlangıç aşamalırn da karşılaşacakları riskleri en aza indiren bir iş kurma modelidir. KOSGEP’e bağlı İŞGEM kurulmalı. Bu doğrultuda ben dahil herkes elini taşın altına koymalıdır.”dedi.

Ardından Kilis 7 Aralık Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Paksoy, esnafa yönelik projelerle ilgili ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Devletin bu kapsamda çok güzel destekler verdiğini ifade eden Paksoy, özellikle KOSGEP’ten hibe desteği alınarak işlerin geliştirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Konuşmaların ardından Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporu Salih Ağır tarafından okundu. Gelir ve Gider tablosu ise muhasebeci Ramazan Büyüktaş tarafından okundu.

Üye aidatlarının da 35 TL olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Akabinde seçimlere geçildi ve yönetim şöyle oluştu: Yönemtim Kurulu Asil Üyeleri: Haci Arslan, Kemal Can, Mehmet Abacıalır, Mehmet Doğan, Hacı Ali Kaygusuz, Hüseyin Ocakcı, Nurettin Karalar. Denetim Kurulu Asil Üyeleri: İbrahim Belen, kamil Coşkun, Mikail Ertürk, Ahmet Fillik, Mustafa Kaya.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor