Besni KYK Müdürlüğünden Anadolu Sakatlar Derneğine Ziyaret

GÜNDEM 21.05.2013 11:45:53 0
Besni KYK Müdürlüğünden Anadolu Sakatlar Derneğine Ziyaret

 

Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan ziyarette konuşan Erdemoğlu KYK Müdürü Hüseyin Sonkaya “Ülkemizde 8,5 milyon vatandaşın engelli olduğu tahmin edilmektedir.  Aileleri düşünüldüğünde yaklaşık 20 milyon vatandaşımızın, yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmek için, kendini yetiştirebilen ve üretken bireyler olarak Türk halkına yakışır biçimde hayat sürebilmelerini sağlamak herkesin en önemli görevidir.

Engellilik bir kusur değildir. Engelliler yardıma değil şefkate muhtaçtır. Engellilere saygı, onlara yaşama sevinci verir. Bizler engelli bireylere ve ailelere her daim yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Hiçbir zaman unutmayalım ki! Hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için duygudaşlı kuralım, onların sorunlarını anlamaya çalışalım.”

“Engelli olmak bir kadar, engelleri aşmak ise kader değildir.” İfadesini kullanan KYK müdürü, bir gün herkesin engelli olabileceğini kaydetti. “Hepimiz birer engelli adayıyız aslında. Sağlıklı olan bireyler olarak bizler onların yerine kendimizi koyup, onlarla hemhal olmalıyız.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor