Besni Lisesi Mezunları 35 Yıl Sonra İlk Kez İstanbul’da Hasret Giderdi

GÜNDEM 20.04.2012 09:42:58 0
Besni Lisesi Mezunları 35 Yıl Sonra İlk Kez İstanbul’da Hasret Giderdi

 

35 yıl sonra ilk buluşulmaya yaklaşık 50 Besni Lisesi mezunu katıldı. 14 Nisan 2012 Cumartesi günü  İstanbul Marriot Otel’de bir araya gelen Besni lisesi mezunları doyasıya sohbet, muhabbet yaptılar. Organizasyon Komitesini temsilen açılış konuşması yapan Denizbank Grup Müdürü ve Gazetemiz yazarı Şaban Çağıran; Besni Lisesinden 1977 yılında mezun olduğunu Besnili olmakla, Besni Liseli olmakla daima gurur duyduklarını, 12 Eylül ve onun getirdiği ağır yükün o dönemin gençliği üzerinde inanılmaz derin olumsuz izler bıraktığını, bunun sonucunda sizlerin ve bizlerin uzun yıllar yaşam mücadelesinin içinde bulduğunu ve bir türlü bir araya gelecek bir ortamın bugüne kadar gerçekleşmediğini, bu yemeğin ve gecenin başlangıç olacağını, her yıl aynı organizasyonu yaparak gelenekselleştirmeyi düşündüklerini, bu anlamda yeni neslin de Besni’ye, Besni Lisesine sahip çıkması gerektiğini söyleyerek “Böyle organizasyonları İstanbul’da, Üsküdar, Kadıköy, Kabataş, Haydarpaşa ve Pertalniyal liselerininde aralarında olduğu pek çok okulların hatta sınıflarında düzenlediğini biliyoruz. Buna benzer aktivitelerle ortak değerlerimizin daha da pekişeceğini, eş ve çocuklarımızın da içinde bulunacağı birlikteliklerimizin inşallah devam edeceğini umuyorum” dedi.

Daha sonra Organizasyon Komitesini temsilen Avni Çağırır “Arkadaşlar hepiniz gecemize hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasına  “Biz dernek değiliz vakıfta değiliz bizler 35 yıl önce Besni Lisesinden ve ortaokulundan mezun olan topluluğuz. Uzaktan yakından birlikteliğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Gecenin ilerleyen saatlarında  istekler üzerine Türksanat müziğinden eserler seslendirildi. Abdullah Kumral’da konuşmasında Organizasyonun oluşumuna ilişkin gecenin mana ve önemini belirten bir konuşma yaptı ve bu tip etkinliklere herkesin çok ihtiyacı olduğunu, gelen arkadaşlara çok teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Geceye Ankara, İzmir, Besni, Gaziantep’ten gelen Besni Liselilerinin arkadaşları olan süpriz isim Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç’te Samsun’dan gelerek katıldı. Sait Bilgiç’te yaptığı konuşmada; geçmişte olağan üstü dönemde okuduklarını ama her şeye rağmen, Besni gençleri olarak yaşam mücadelesini sonuna kadar sürdürdüklerini kaydederek memleketimizden çok başarılı arkadaşların çıktığını, bununla daima gurur duyduklarını ifade etti. Gecede Gazetemiz yazarı, Hasan Emre’de bir konuşma yaparak,  Besnili olmanın daima gururunu taşıdıklarını, Besni kültürünü yaşatmak için bu tip birlikteliklerin büyük öneme sahip olduğunu ve burada olmaktan son derece memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “gelecek yılda bu geceyi Besnide yapalım” diyerek, bir başkadır bizim Besni sevdamız şiirini okudu. Emre, anılarını paylaşarak “27 Mayıs’ta Bahcelievler Belediyesi Kültür Merkezinde oynanacak Besni tiyatrosuna hepinizi davet ediyorum” diyerek geceye emeği geçenlere teşekkür etti.

Her katılımcının kendisini tanıttığı, müdür şöyle yapardı öğretmen fena döverdi şeklinde  anılarını paylaşıldığı gecede katılımcılar geçmişte yaşadıklarını adeta yeniden yaşadılar. Saat 18.00’de bir kokteylle başlayan gece, saat 12.00’a kadar sürdü. Katılımcılar adeta bir birinden ayrılmak istemediler. Ve tekrar birlikte olma sözüyle ayrıldılar.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor