Besni Lisesi Mezunlarından 2. Pilav gününe yoğun ilgi

GÜNDEM 18.10.2014 14:38:18 0
Besni Lisesi Mezunlarından 2. Pilav gününe yoğun ilgi

Besni Şehit Abidin Tanrıkulu anadolu Lisesi (Besni Lisesi) bahçesinde düzenlenen programa Bayram düzenleme komitesi üyeleri Kaymakam Emrah Yılmaz Belediye başkanı İbrahim Öztürk, BEV başkanı Hasan Doğan, başkan vekili Ali Balta, BEV eski başkanı Mehmet Karakuş ve mezunlar katıldı.


Besni Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi Okul aile birliği başkanı Akif Bahçeci’nin öncülüğünde Nuri Uçar, Abdurrahman Güneş, Murat Yazgan, Şevket Ocakbeyi ve Aydın Ocakbeyi tarafından dorganize edilen Pilav gününe Besni Lisesi eski öğretmenlerinden Figen Kısık’ta katıldı. 

Mezunlardan Besni’den yaşayanların yan sıra yurdun muhtelif yerlerinde yaşayan Lise veya ortaokul mezunları da pilav gününe katıldı.

Ressam Selvi Öcal’ın resim sergisi açtığı, ana sınıfı öğretmeni Rufai İşbilir ve Keşişin oğlu Camcı Abidin’in türküler söylediği, Pilav gününde yine bir Besni Lisesi mezunu olan Ömer Alkan’da etkinlikte dağıtılan pilavın masrafını üstlendi.

Sunuculuğunu Gazetemiz yazarı Hasan Emre’nin yaptığı etkinlikte, Besni Lisesi Mezunlarının artık bunu kurumsallaştırmaları ve bir dernek çatısı altında birleşmeleri geretiğini söyleyen Akif Bahçeci, “Besni Eğitim Bayramı çerçevesinde ikincisini düzenlediğimiz Besni lisesi ve Ortaokulu Mezunları Buluşmasına hoş geldiniz. 

Besni Lisesi ve Besni Ortaokulu bir çınardır. Bir çınarın meyveleri yurdun dört bir yanına dağılmış, gittikleri her yerde örnek teşkil etmiş bu değerli insanları gönülden kutluyorum. Bizlerde bu çınarın meyvelerini yılda bir seferde olsa bir araya getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler Besni Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği olarak, bu organizasyonun yapılmasında ki amacımız, mezunlarımızı bir araya getirerek hasret gidermektir. 

Okulumuz 2010 yılında Besni Lisesinden çıkmış Besni Anadolu Lisesi olmuştur. 2014 yılında okulumuzun adı Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi olarak değişmiş ve gururla taşıyacağına inandığımız şehidimizin ismi verilmiştir. Bu bağlamda bizler Besni Lisesi mezunları olarak okulumuzun adının şehidimizin adını taşımasından gurur duyuyoruz. Fakat mezunlarımızın hayalleri, duyguları, anılarının olduğu Besni Lisesinin de bir anlamda yaşatılmasını arzu ediyoruz. Bunun için özellikle Besni Lisesinden mezun olan arkadaşlarımızı, okulumuz şehidimizin adını gururla taşırken bir yandan da Besni Lisesi mezunları gününü kurumsallaştırarak, bu bir dernek olabilir başka bir çalışma olabilir bu kurumu devam ettirme arzusu içindeyiz. Bu etkinliğimiz buna inşallah ışık tutar, böyle bir etkinliğin veya kurumsallaşmanın önü açılır diye ümit ediyorum. 

B

izler Besni Lisesi mezunları olarak bu etkinliğimizi sizler bize güç verdiği sürece devam ettireceğimize inanıyoruz ve başta da söylediğim gibi bu etkinliğimiz artık biraz daha kurumsallaşmalı diye umut ediyoruz. Umarım bundan sonra ki çalışmalarımız bu yönde daha da artacaktır. Bugün aramızda bulunan, bulunmayan, mesajları ile bizleri kutlayan değerli mezun arkadaşlarımıza, değerli hocalarımıza saygılar sunuyorum. İyi ki geldiniz hoş geldiniz” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Okul müdürü Mustafa Ocakçı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “16. Besni Eğitim Bayramı vesilesiyle Besni Lisesi mezunları pilav gününde buluşmak elbette ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak birlik ve beraberliğimize en önemli katkıyı yapacaktır. Bundan dolayı bu etkinlikte hizmeti geçen bütün arkadaşlarımıza ve davetimize çok uzaklardan gelip icabet eden arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Elbette ki eğitim öğretim açısından Besni Lisesi Besni’de hakikaten bir markadır. 41 yılı aşkındır lise düzeyinde, 60 küsur yıldır da ortaokul düzeyinde eğitim öğretime katkı sunmuştur. Bu süre içerisinde birçok değerli insanları topluma kazandırmıştır. Bu insanlar bizim okulumuzdan, bizim memleketimizden ayrılmışlardır, farklı yerlerde veya kendi memleketlerinde. Bunlardan bir tanesi de benim. 30 yıl önce, 1983-1984 eğitim öğretim yılında bu okulda mezun oldum, 30 yıl sonrada bu okulda görevli olmaktan, hizmet etmekten gurur duyuyorum. Bundan sonra da ben ve benim gibi arkadaşlarım burada bizden sonra gelen nesillerin güzle bir şekilde yetişmesi için ülkemiz adına, milletimiz adına, birlik ve beraberliğimiz adına sağlam nesiller yetiştirmek için görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyoruz” dedi. 

Okul müdürü Mustafa Ocakçı’nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk; “Dostlukların devam etmesi toplumdaki barışıklığın en büyük unsurudur. Bazen sınıf veya okul arkadaşı olduğumuz bir arkadaşımızın çocuğunu gördüğümüzde, hemen sen benim arkadaşımın oğlusun. Bu ne demek, dostlukların daim olması ve çocuklarımıza da yakınlarımıza da sirayet etmesi toplumsal barışta en önemli unsurlardan bir tanesidir. Onun için bu birlikteliklerin, bu gönül hoşluğunun, bu beraberlikleri çocuklarımıza da miras bırakmaktır. 

Besni Lisesi mezunları pilav günü programı artık ilelebet devam edecek ve Eğitim Bayramımızla da özdeşleşti. Ben ümit ediyorum, ayın eğitim bayramı devam ettiği gibi bu pilav günü programı da bundan sonra devam eder. 

Ben 1983-1984 Besni İmam Hatip Lisesi mezunuyum, geçişte mezun olduğum lisemde ki arkadaşlarım kadar Besni Lisesinde de arkadaşlarım vardı. Yani çok güzel bir kaynaşma vardı, okullar arasında guruplaşmalar yoktu. O zamanlar şuculuk, buculuk işte şehir ikiye bölünür şu taraf şunlar bu taraf bunlar. O dönemde bunları yaşayan arkadaşlarımla beraber bende dâhil olmak üzere şimdiki aklımızla gülüyoruz. Niye diyoruz o zamanlar birbirimize kızdık, öfkelendik. Bunlara ne gerek varmış, biz boşu boşuna birbirimizle uğraşmışız. Besnililer bu tür kamburlardan çabuk sıyrılan bir şehir, inşallah bu tür kamburlar bir daha sırtımızda olmaz. Memleketimize, birlik beraberliğimize ve şehrin kalkınmasına hep beraber faydalı oluruz, çalışırız. Daha nice bayramlarda, nice pilav günlerinde buluşmak dileği ile hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Başkan Öztürk, konuşmasının ardından Yenikent’te bir park yaptıran İşadamı Ali Çulcu’ya şükran belgesi verdi.

Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ise; “Geçen seneki eğitim bayramında Akif Hocamız gelmiş ve böyle bir fikirlerinin olduğunu söylemişti. Eğitim bayramıyla beraber Besni Lisesi mezunlarının pilav günü yapılıp yapılamayacağını beraber konuşmuştuk. Bizde bunun çok güzel olacağını ifade etmiştik. Bu yılda ikincisini düzenlemek yine bana nasip oldu, birincisinde de buradaydım. Belediye başkanımızın da dediği gibi inşallah Besni Eğitim Bayramı bu dünya var olduğu sürece olacaktır ben buna inanıyorum. Çünkü bir yıldır Besnililerin eğitime ne kadar destekte bulunduğunu ilçemizde gördüm. Dünde Eğitim Bayramında söylediğim gibi Besni eğitimde bir markadır ve marka olmaya da devam edecektir. Dolayısıyla sizlerin desteği ile 16.sı düzenlenen Eğitim Bayramımız ilelebet devam edecektir. İnşallah pilav günümüzde devam edecektir. Tabi çok değerli hocalarımız dışarıdan geldi. Gönlü vatan için, öğrencileri için atan, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmeye çalışan bütün öğretmenlerimizin gerçekten ben ellerinden öpüyorum, emekleri çok büyük. Bizim üstümüzde de birçok öğretmenimizin emeği var, sizlerin huzurunda ben onları da saygıyla anmak istiyorum. Tabi Besni Lisemizin tarihini Akif Bahçeci hocamız anlattı. Çok eskiye dayanan bir tarihi var, çok başarılı öğrenciler yetiştirmiş. 

Pilav günümüzde tekrar kutlu olsun diyelim. Böyle güzel bir ortamı sağladılar, yine birlik beraberlik olsun diye bizi de davet ettiniz, geçen yılda olduğu gibi bayramla özdeşleştirdiniz. İnşallah seneye 17. Eğitim Bayramında, bizlerde burada olursak, Allah ömür verirse buluşmak dileği ile tekrar hepimizin bayramı kutlu olsun”

Ekinlik, Müzik dinletisi ve pilav ayran ikramının ardından sona erdi.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor