BESNİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ DİPLOMALARINI ALDI

Besni Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan 42 kursiyer öğrenci, meslek lisesi diplomalarını düzenlenen törenle aldı. Törende konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir, esnaflığın önemine dikkat çekerek küçük esnafın ülkenin can damarı olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 7.07.2021 15:08:22 0
BESNİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ DİPLOMALARINI ALDI

MESEM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Besni Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu bünyesinde faaliyetlerine devam eden Besni Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan 42 kursiyer öğrenci diploma sevinci yaşadı. Kurum merkezinde düzenlenen diploma törenine Besni Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, okul yönetimi, kurum ve daire amirleri ile kursiyer öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Besni Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Haydar Tutuş, Mesleki Eğitim Merkezlerinin öneminden bahsetti.

Besni Mesleki Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Tutuş şunları kaydetti; ?Besni Mesleki Eğitim Merkezi bölüm olarak daha önce Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılarak eğitim faaliyetlerini sürdürmekteydi. 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren bağımsız olarak içerisinde bulunduğumuz Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu binasında faaliyetlerine başlamıştır. Hayırsever işadamı Mustafa Baba´nın girişimleriyle ilçemiz Küçük Sanayi Sitesi içerisinde müstakil bir bina yapımı için gerekli girişimler yapılmış olup binanın inşaat çalışmaları halen devam etmektedir.

Kurumumuzda halen 255 kayıtlı aktif öğrenci bulunmaktadır. 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 42 ustamız meslek lisesi diploması, 33 öğrencimiz lise diploması ve ustalık belgesi, yine 27 öğrencimiz ise kalfalık belgesi almaya hak kazanmıştır. Kurumumuzda MEB iş takvimine göre her iki ayda bir talep doğrultusunda şartları taşıyanlara ustalık, kalfalık ve usta öğreticilik belgesi verilmeye devam edilmektedir. Kurumumuzun açılması ve faaliyetlerine devam etmesi için desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Nazlı Demir başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ve Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan´a teşekkürlerimizi borç bilirim? diye konuştu.

DEMİR: ÇIRAK VE USTA BULUNAMAMASININ ZORLUKLARINI YAŞIYORUZ

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; ?Maalesef yıllarca mesleki eğitim özellikle meslek liselerinin uğradığı kat sayı zulmü nedeniyle ülkemizde geri kaldı ve gittikçe ara eleman bulunamamaya başladı, çıraklar, ustalar yetişmemeye başladı. Zamanında anneler, babalar çocuklarını yaz tatillerinde meslek öğrenmeleri için sanayiye çalışmaya gönderirdi. Ancak gittikçe maalesef lise diplomasının alınamaması, bir şekilde eğitim öğretim hayatından yoksun kalınması bu düşünceyi azalttı ve aileler normal eğitime daha fazla önem verdi. Burada mesleki eğitimle beraber lise diplomasının da alınıyor olması beni mutlu etti. Bu şekilde gençlerimizi de buna teşvik edecek.  Burada bugün 42 kişi lise diploması almış olacak. Yani eğitim insanın içinde kalan bir ukdedir hep, muhtemelen pek çoğunuz da bu eksikliği yıllarca hissetmişsinizdir. İnşallah bugün bu eksikliği birlikte tamamlamış olacağız.

İnşallah bu çalışmaların devamı gelir çünkü biz bile alanda hissediyoruz, çırak ve usta bulunamamasının zorluklarını bizlerde yaşıyoruz. Çünkü asıl üreten kesim bunlar. Yine söylüyorum bizim üretmemiz lazım. Güçlü Türkiye yolunda hepimizin üretmesi, bir taş üstüne bizlerin de bir taş koyması lazım.

Küçük sanayi sitemiz içerisinde hayırsever Mustafa Baba tarafından bir mesleki eğitim merkezi binasının inşaatı devam ediyor. İnşallah hedef bu yıl eğitim öğretime açılması, orada açılırsa bizzat hem uygulama hem de teorik eğitim bir arada olacak ve daha cazip bir hale gelecek. Bu anlamda Besni Küçük Sanayi Sitesi de örnek bir sanayi sitesi olacak. O yüzden hayırseverimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.

BESNİ BİR ESNAF KENTİ

Kaymakam Demir şöyle devam etti; ?Besni bir esnaf kenti. Benim kanaatim öyle bir ticaret şehri. Güzel bir esnaflık kültürü var. Esnaflıkta en önemli şey de bence ahlaktır. Tabi ki belli bir mesleki eğitim ve beceriyle bu iş yürütülüyor ama ahlaken düzgün olmazsak, sizlere olan güven sarsılırsa sizler yaptığınız işe hıyanetlik yaparsanız maalesef alanda belli bir süreden sonra itibarınızı, güveninizi kaybediyorsunuz ve iş yapamaz hale geliyorsunuz. Burada da böyle güzel bir ortam var. Esnaf Odamız bugüne kadar benim gördüğüm en kurumsal esnaf odaların biri, belli bir kurumsal yapıya ulaşmış, güzel bir kültürü var. Esnaflara ve alttan yetişen kitleye de güzel bir miras bırakıyorlar. İnşallah bu kültürü ve değerleri yaşatalım.

Küçük esnaf bu memleketin can damarıdır. Bu can damarını kurutmayalım. Her ne kadar kapitalist şirketler gittikçe yaygın hale gelmeye başlasa da netice bizlerde dönüp dolaşıp sanayideki bir oto tamircinin kapısını çalışıyoruz. Hepimiz akademik eğitimin peşindeyiz. Evet, bu ülkeye öğretmen de doktor da lazım ama yeri geldiğinde kaynakçı da lazım, usta da, çırakta lazım. İşte bu kurumlar bunların devamı açısından çok önemli. Ben herkese çok teşekkür ediyorum? şeklinde ifade etti.

Kaymakam Demir´in ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ise; ?Burada benim bir hayalim vardı. Memleketimizde bir mesleki eğitim merkezini müstakil bir binada hatta küçük sanayi sitesi içerisinde olursa çok güzel olur diye bir düşüncemiz olmuştu. Yıllarca bunun mücadelesini verdik. Son aşamada bizim de müdürlüğümüz dönemine geldi, iyi oldu. Fırsatı iyi değerlendirdik, o dönem içerisinde yazışmalarımız oldu. İnşallah açılışını da beraber yaparız. Okulumuz hayırseverimiz Mustafa Baba tarafından yine Besni´mizin önemli esnaf figürlerinden birisi olan Abidin Baba adına yapılıyor. İnşallah esnaflarımız buradan istifade edecekler. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun? dedi.

Konuşmaların ardından Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen tarafından İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Haydar Tutuş´a teşekkür plaketi verildi.

Tören, kursiyer öğrencilere diplomalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor