Besni’nin gerçek nüfusu 28.200 mü?

GÜNDEM 8.11.2014 12:52:13 0
Besni’nin gerçek nüfusu 28.200 mü?

Başkan Öztürk’de “Besni fiili nüfusu neyse, onun üzerinden Devletten katkı alsın. Yani neden hak kaybına uğrayalım ve neden memleketin hizmetleri aksasın?” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Besni’nin gerçek nüfusu 35 bin civarında

Adrese Dayalı Nüfus sayımı ile her yıl sonunda nüfus sayımı tekrar yapılıyor. Sayım işlemi sonunda belirlenen nüfus ile Belediyelere ödenen İller Bankası ödenekleri de belli oluyor. Nüfusu olduğundan az sayılması ödeneği de düşürüyor. Bu yüzden başta Belediyeler olmak üzere diğer kamu kuruluşları ile vatandaşların da sayımların yapıldığı bu dönemde duyarlı davranması ve nüfus kaydını mutlaka yaptırmaları gerekiyor.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’de sayım işlerinin devam ettiğini belirterek vatandaşlardan duyarlı davranıp nüfus kayıtlarını mutlaka yaptırmalarını istedi. 11 bin civarında su ve elektrik abonesinin bulunduğu Besni’de gerçek nüfusun yaklaşık olarak 35 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Ancak geçen yıl ki sayıma göre İlçe merkezinin nüfus 28.200.

Nüfus kaydını yaptırmayan cezai müeddiyeyle karşılaşılır

Belediye başkanı Öztürk ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Şu anda ağırlıklı olarak faaliyetini yürüttüğümüz çalışmalarımızın başında, Besni’de yaşayıp ta ikametini burada bulundurmayan ve ikametini buraya aldırmayan hemşerilerimizin şehir merkezinde, mahallelerde, caddelerde şehri tamamen taramayla ilgili çalışmamız var. Bu konuda da kıymetli hemşerilerimden ve ikamet eden kardeşlerimizden hassasiyet göstermelerini ve ikamet edenlerin ikametlerini aldırmalarını mutlaka istiyoruz.” dedi.

Vatandaşlık görevinin yanında bunun aynı zamanda bir kanuni zorunluluk olduğunu söyleyen Öztürk, Bununla ilgili herkes bu çalışmaya katkıda bulunsun, vatandaşlık görevini yerine getirsin. Bu konuyla ilgili umursamaz yapıyla karşılaşıldığında daha sonra cezai müddeiyle karşılaşılır. Böyle Bir şeye gerek olmaksızın bu hususta herkes biran önce bu hususta görevini yerine getirsin ve bizde fiili nüfusumuz neyse biz o fiili nüfusumuzun üzerinden de alacağımız katkıyı alalım. Yani neden hak kaybına uğrayalım ve neden memleketin hizmetleri aksasın? Bu hususta da bütün hemşerilerimden duyarlılık ve hassasiyet bekliyorum.” 

Merinos hatırına da olsa Halkımız bunu sahiplenmeli

“Yeşil Besni için El Ele” projesine de değinen Öztürk, Orman işletmesiyle birlikte çalışmaları yürüttükleri ifade ederek, “Şu anda şehir merkezinde planlama ile uğraşıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü nezdinde Merinosun katkısıyla yapılan çalışma gerek Gaziantep-Besni girişinde bur kısım çalışma yapıldı. Gerekse de Cüneyit dede bölgesinde eski Besni Ören yerimizin sırt bölgelerinde yaklaşık 700 dönüm civarında bir alanda da Orman İşletmesi ve müdürlükleriyle belirlediğimiz saha çalışmasını yürütüyoruz. 

Orman Genel Müdürlüğüne ağaç talebinde bulunduk ve bu alanda olumlu cevap aldık. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan beyinde katkıları oldu sağ olsunlar. Ağaçlarımızı da temin ettikten sonra planladığımız yerlere düzenli bir şekilde ağaç çalışmasını yürüterek inşallah bu konuda da çok ciddi bir faaliyeti memleket adına ortaya koyacağız. Bu hususta da gerek öğrencilerimiz, gerek kurumlarda çalışan kardeşlerimizden, gerek Besni halkından konuyu sahiplenmelerini Merinos hatırına da olsa sahiplenmelerini talep edeceğiz.” dedi.

Japon okulunun arsasıyla Maliye borcunu mahsuplaştık

Belediyenin Maliyeye olan borcuna ilişkin bir mahsuplaşma yaptıklarını ve 1 milyon 600 bin lira karşılığında Japon okulunun arsasını Maliyeye devrettiklerini söyleyen Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı. “Bugünlerde daha önceki dönemin yapmış olduğu bir çalışmayı Bakanlık nezdinde takip ederek Defterdarlık ve Besni Mal müdürlüğünde de çalışmasını tamamlattırarak 1 Milyon 600 Bin TL. Civarında Besni Belediyesine ait olan Japon okulunun arsasını Maliye Hazinesine devrederek, Besni Belediyesinin Maliye ye olan borcunu mahsuplaşarak borcumuza sayaraktan borcumuzu 1 Milyon 600 Bin TL. azaltmış olduk. Bu çalışma daha önceden başlamıştı ve bende bu dosyayı takip ederek sonuçlandırdık. Bakanlık nezdinde de bu işi tamamladık ve bu hususta da Gaziantep Milletvekilimiz, Maliye Bakanımızın da dostu olan Mehmet Erdoğan beyin katkısı oldu. Ona da teşekkür ediyoruz. Maliye ye olan borcumuzu bu şekilde azaltmış olacağız. Diğer çalışmalarla ilgili gayretlerimiz devam ediyor. Mali sıkıntılarımız var, toparlanma ile ilgili sıkıntılar var ama inşallah çoğa kalmadan toparlayarak daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor