Besni’nin sorunları ve 2023 Vizyonu!

GÜNDEM 6.03.2013 08:43:59 0
Besni’nin sorunları ve 2023 Vizyonu!

 

İşte 10 yıllık geleceğinin masaya yatırılacağı 28 Şubat’ta Besni Halk Eğitim Merkezinde yapılacak “Besni İlçe Çalıştayı” öncesinde Besni Ekspres Gazetesi olarak toplumsal sorumluluğumuzun bilinciyle, tespit ettiğimiz önemli sorunları ve geleceğe yönelik önerilerimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

 OSB tam anlamıyla hayata geçirilmeli; altyapı, doğalgaz, elektrik gibi sorunları çözülüp yatırımcıya hazır hale getirilmeli.

 11. km’lik Besni – Gölbaşı bağlantı yolu virajlardan kurtarılarak yeniden yapılmalı.

 Besni – Gaziantep yolunun İl sınırına kadar olan bölümünün Duble yol olarak yapımı sağlanmalı.

 Besni’de sulu tarımın yaygınlaştırılması ve Tarımsal sulamadan kaynaklanan eletrik parası yükünün hafifletilmesi amacıyla büyük bir öneme sahip olan başta Çetintepe barajı olmak üzere bölgemizdeki baraj çalışmaları tamamlanmalı.

 Osmanlı imparotorluğunun önemli bağcılık merkezi olan Besni’ye, Güneydoğu Anadolu Bölgesine hizmet edecek ‘’ Bağcılık Enstütüsü’’ kurulmalıdır. Besni ve çevresi ile birlikte Güneydoğu Anadolu hatta Doğu Anadolu Bölgesinde bağcılığın gelişmesine katkı sağlayacaktır.

 Besni, fıstık üretiminde önemli bir merkez bu nedenle Besni’de fıstık pazarı oluşturulabilir ve fıstık  işleme tesisi kurulmalı.

 Yenikent’teki Tekel’den hazineye geçen depolar Sosyal ve Spor Kompleksine dönüştürülmeli (Sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılacağı;  İçerisinde, yüzme havuzu, basketbol, voleybol ve mini futbol sahası, spor salonu, anfi tiyatro vb. içersinde olacak şekilde)

 Besni – Sofraz , Sofraz – Çakırhöyük ve Kutluca yol ayrımı, Sofraz - Beşyol - Kızılin , Kutluca- Kızılin, Kutluca yol ayrımı -Çakırhöyük, Sarıyaprak- Suvarlı arası yol, yeni baştan yapılmalı genişletilmelidir.

 Gozluca (Gümüşdere) deresi ıslah edilmeli ve çevresi ağaçlandırılmalıdır. Bu derenin ıslah edilmesi ile ilgili proje var hatta bir kısmı yapılmış vaziyette ancak tümü yapılmalı.

 Eski Devlet Hastanesi binası Besni, Gölbaşı ve Tut İlçemize yönelik  Kadın Doğum ve çocuk hastanesine, Fizik Tedavi  veya göğüs hastalıkları hastanesine dönüştürülmeli.

 Sugözünde, Tavaş ve Kırkgözde bir takım düzenlenmeler yapılarak yakın çevre turizmine gezi ve dinlenme mekanı olarak kazandırılıp, turizm potansiyeli arttırılmalı.

 Aşağışehirdeki cami ve hamamlar aslına uygun restore edilmeli ve bölgeye arkeoloji müzesi ve etnoğrafya müzesi kurulmalıdır.

 Kızılinden Rumkaleye-Halfeti ve Zeugmaya tekne turları gerçekleştirilmeli; Kızıilin çevresindeki çok katlı mağralar ve Kızılin Köprüsü restore edilerek  turizme kazandırılmalı.

 Besni’ye Fen Lisesi, Adalet Meslek Lisesi ile birlikte Bilim ve Sanat Merkezi açılmalıdır.

 Yeni bir Adalet Sarayı binası yapılmalı.

 Yeni Devlet Hastanesi yanına modern bir sağlık meslek lisesi binası yapılmalı.

 Devlet Hastanesi bahçesine ambulans helikopterlerin ineceği pist yapılmalıdır.

 Besni’nin çevresinde yeşil kuşak oluşturulmalıdır. Özellikle ilk etapta heyelan bölgesi olan Korupınar Mahallesinin aşağı taraflarından ağaçlandırmaya başlanmalı. 

 Besni barajı ile birlikte yazı köylerimizdeki arazilerin sulanması için gerekli çalışmalar yapılamlıdır.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor