BESNİ, OLASI BİR DEPREME NE KADAR HAZIR?

Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan Elazığ´da geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6,8´lik deprem Besni´de de korku ve paniğe neden olurken, yaşananlar akıllara yine ?Besni olası bir depreme ne kadar hazır?? sorusunu getirdi. Bu deprem acaba bizi kendim

GÜNDEM 28.01.2020 11:32:47 0
BESNİ, OLASI BİR DEPREME NE KADAR HAZIR?

MİLYONLARCA İNSAN RİSK ALTINDA

Türkiye´deki üç büyük fay hattından birisi olan ve uzun zaman sonra Elazığ´da aktif olan Doğu Anadolu Fay hattı yeniden yüksek şiddette deprem olma riski barındırıyor. Hatay, Kahramanmaraş, Pazarcık, Gölbaşı, Malatya ve Elazığ´dan Bingöl´e kadar uzanan fay hattı üzerinde milyonlarca insan yaşıyor. Besni´de konum itibariyle fay hattına en yakın ve etkilenebilecek bir konumda bulunuyor. Deprem konusundaki tüm uzmanlar Doğu Anadolu fay hattındaki bu enerji boşalmasının başka daha büyük depremleri tetikleyebileceği uyarısı yapıyor. Uzmanlar bu bölgedeki yapılaşmalara dikkat çekerken, ardarda olası bir depreme de hazırlıklı olma çağrısı yaptılar. Peki, Besni´deki binalar deprem ne kadar hazır?

DEPREM BİZİ KENDİMİZE GETİRDİ Mİ?

Çevre illerde olduğu gibi Besni´de de korkuya neden olan deprem, acaba Besni´de konut ve resmi binaların yaşanacak büyük bir depreme ne kadar dayanıklı olduğu sorusunu akla getirdi.
Bingöl´den Kahramanmaraş´a uzanan 600 km. uzunluğundaki Doğu Anadolu Fayı hattının kıyısında bulunan Besni´de konutlar ve Kamu kurumları büyük bir depreme ne kadar hazırlıklı, bilinmiyor!
Besni Kaymakamlığı evlerinde hasar görenlerin Kaymakamlığa başvurmalarını anons etti. Bununla birlikte Besni´de deprem tahlili yapılan konut ve kamu kurumlarının sayısının ne kadar olduğu ve bunların kaçının çürük olduğu da kamuoyuna açıklanmalıdır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM NE OLDU?

sinin dayanıksız olduğunu (en azından kamu binalarını) biliyor. Peki güçlendirme ya da yenileme konusunda çalışma var mı? Çürük konut ya da kamu kurum binası varsa neden yıkılmıyor? Besni´de depreme dayanıksız binaların dönüşümü konusunda acaba bir çalışma var mı? Besni Belediyesi Cırıt meydan mahallesindeki 2 ada da Kentsel dönüşüm başlatmıştı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen neden bir gelişme yoktur, neden sonuç alınamıyor? Elazığ depremi gösterdi ki, bölgedeki yeni bir depremden Besni´nin kaçmasının yolu yok! Bir an önce bu konularda yetkililerin çalışma başlatması, vatandaşın da bir an önce kentsel dönüşüme girmesinin zamanı değil mi?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor