Besni Organizede altyapı çalışmaları nihayet başladı

GÜNDEM 3.12.2013 17:10:03 0
Besni Organizede altyapı çalışmaları nihayet başladı

Altyapının maliyeti 8 milyon 234 bin lira      

BETAŞ’ın ve CANBEY ayakkabının kapanmasının ardından iyice geriye giden, Merinos’un yatırıma başlamasıyla yeniden ayağa kalkarak yatırımcı bekleyen Besni OSB’de, alt yapı işleri yapılmaya başlandı. Ankara menşeli Özsal İnşaat’ın aldığı ihale tamamlandı. İlgili firma geçtiğimiz ay şantiyesini kurup çalışmalara başladı. Yaklaşık 8 milyon 234 bin liraya mal olacak olan alyapı çalışmalarının içinde; İçme suyu şebekesi, atık su şebekesi (Kanalizyon), Yağmur suyu şebekesi ve Yollar (Kilit taşı) bulunuyor. Bu para, uzun vadeli bir ödeme planı ile OSB tarafından geri ödenecek.

OSB’de 1 Fabrika aktif, 2 fabrika inşaat aşamasında  

2005 yılında faaliyete geçen Besni OSB’de 115 hektar alan üzerinde 40 sanayi parseli bulunuyor. Bu parsellerin en büyüklerinden birisi olan BETAŞ iplik fabrikası 2 yıl önce kapanmıştı. Halk Bankasının el koyduğu bina kaderine terk edilmiş durumda.

OSB’da toplam 17 parsel müteşebbislerin elinde bulunuyor. Bunlardan 3’ü aktif yada üretim için inşaat aşamasında: Merinos İplik Farikası inşaatı, Türkmen Çelik kapı üretimi ve inşaatı devam eden Kebapçıoğlu Üzüm ürünleri üretim fabrikası.

14 fabrika boş yada inşaatı yapılmamış!          

OSB’de daha önce aktif olarak çalışıp sonra kapatılan yada üretime hiç geçmemiş olan 14 parselde iş yeri bulunuyor. Bunlar ise; BETAŞ (Binalı), Canbey (2 parsel, 1 parsel binalı), Özcoşkun Biodizel (2 parsel, 1 parsel binalı), Akbest (Binalı), Kök Örme (Binalı), Besni Yağ (Binalı), Yıldırımlar Mısır Kurutma (Binalı), Zeynel Abidin Şahin (Binalı), İbiş Tekstil (Binalı), Bülent Temel (Binalı), Aslı Mensucat (Binalı), Kiyacan Elektrik (Parsel). Kamulaştırma sırasında hak sahipleri tarafından Mahkemeye verilen 12 parselin davalarının ise devam ettiği, ancak bu parsellerin alt yapı çalışmalarını engel teşkil etmeyeceği öğrenildi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor