Besni Ortaokul ve Lisesi 75-80 Mezunları İstanbul´da buluştu

Besni Ortaokulu ve Besni Lisesi 1975-1980 dönemi mezunlarının 6. buluşması İstanbul´da yapıldı. 6 Mayıs Cumartesi günü Marriot Otel´de bir araya gelen mezunlar geçmişi yad ederek hasret giderdi.

GÜNDEM 9.05.2017 09:20:54 0
Besni Ortaokul ve Lisesi 75-80 Mezunları İstanbul´da buluştu

Şaban Çağıran, Ömer Emre, Ali Galip ve Osman Dursun Kardeşler, Avni Çağırır, Mehmet Korkmaz, Füsun Şüküroğlu, Eda Kumral, Abdullah Kumral, Kazım Erdoğan, Ahmet Bozma ve Seçkin Çoban tarafından organize edilen gece, saat 18.00´da Kokteyl ile başladı, 19.30´da yemeğe geçildi. Gazetemiz köşe yazarı, Ekonomist ve Bankacı Şaban Çağıran vefat edenler ansına saygı duruşundan sonra yaptığı açılış konuşmasında ?Değerli arkadaşlar 6.sını yaptığımız buluşmanın geleneksel hale geldiğini, başta Besni olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden gelenlere hoşgeldiniz diyorum.? Katılımcıların her geçen yıl daha da artacağını umduğunu söyleyerek, kendisini ve organizedeki arkadaşlarını arayarak mazeretlerinden dolayı katılamadıklarını özür dilediklerini ama gelecek yıl katılmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyleyen okul arkadaşları olduğunu belirten, Çağıran İzmir´den gelen, dönemin efsane öğretmenlerinden dediği Fransızca Öğretmeni Selahattin Yıldırımı, selamlama konuşması yapması için kürsüye davet ederek, Besni Basını yetkililerine sayfalarında 75-80 mezunları adına, bizlere yer verdikleri için teşekkür ederek, katılımcılara eğlenceli saatler diledi.

Selahattin hoca anlattıkları ile salondakileri önce duygulandı, gözyaşı dökenler oldu, sonra gülmekten gözyaşı dökenler oldu. Devamında Sinevizyon ile Öğretmen ve öğrencilerin siyah beyaz fotoğrafları ve 5 yıldır yapılan gece, kahvaltı ve çeşitli toplantı fotoğrafları dev ekranda gösterildi.

Geleneksel olarak her yıl yapılan 1975-80 Besni Orta okulu, Besni Lisesi Mezunları gecesi isimlerini yazamadığım yaklaşık 70 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Geceye İstanbul´daki hemşerilerimizin yanı sıra Besni, Gaziantep, Uşak, Antalya, Adana, İzmir, Tekirdağ ve Samsun´dan katılanlar oldu. Gecede, herkes tek tek kendilerini tanıtıp okul yıllarında unutamadıkları anısını anlattılar. Yazarımız Şaban Çağıran´ın efsane öğretmen diye anons ettiği Fransızca Öğretmeni Selahattin Yıldırım, bizim ile görüştü, ?Gazetemiz kurucusu ve Onursal Başkanı Şekip Önder´e selamlarımı iletin, kendisi ile bir çok anıları olduğunu sağlık ve sıhhatinin iyi olması dileği ile Numan bey size de teşekkür ediyorum? dedi.

Geceye katılanlar bu günlerde Yurt içi, Yurt dışı etkinlikler ile Tv, Gazete ve Sosyal medyada isminden sıkça bahsettiren ve  önemli çıkış yakalayan, Besnili TSM Sanatçısı Avni Çağırır´a şarkı oku diye talep ve istekte bulundular. Ali Avni tüm istek ve ısrarlara rağmen bazı nedenlerden dolayı, Sahne alamayacağını belirtti. Geceye katılanlar ?anlatılmaz yaşanır? diyerek  çok keyif aldıklarını, organize de emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ve gelecek yılı  iple çektiklerini söylediler.

Oto park ücretini organize ekibinin karşıladığı ve yemek ve içeceklerin limitsiz olduğu toplantıda Gazetemize özel açıklama yapan, hayırsever İş Adamı Ali Galip Dursun 5 yıldan beri yapılan 75-80 mezunları gecesinin tüm video ve fotoğrafları Besnimizin güzide her iki Basınının internet sitelerinde, Sosyal medyada mevcuttur, olumsuz kullanılmaması şartı ile herkese açık olduğunu belirten Ali Galip Dursun, ?Geleceğim diyen arkadaşımız fire verdi, gelemeyenler Tiyatro ve sanat eğitmeni Besnili Ümmi hanımın beni de yanına alarak eğlenceli saatleri ve yaptığı oyunu kaçırdılar. Allah ömür verir ise bir sonraki gecemizde, Besni Basınının 75-80 mezunlarına yaptığı haberleri de sinevizyona katarak daha katılımlı daha coşkulu geçeceğini ümit ediyorum, ayrıca budan sonraki gece farklı şehirlerde özellikle Adana´da olması yönünde talep ve düşünceler var. Bu konuda her türlü katkıyı vereceğiz? dedi.

Gece toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor