Besni SGK binası için arsa tahsisi ve proje tamam

SGK tarafından ilçemize yapılacak olan Hizmet binası için proje tamamlandı. Besni Belediyesi tarafından, Kayaardı bölgesindeki Kapalı spor salonu yanında tahsis edilen 4 dönüm arsa üzerine yapılacak olan binanın projesi netleşti.

GÜNDEM 21.02.2018 15:15:53 0
Besni SGK binası için arsa tahsisi ve proje tamam

Belediye Başkanı İbrahim Öztürk Gazetemizi ziyaret ederek konu hakkında yaptığı açıklamada, Besni´ye Gölbaşı´na yapılacak olan binanın yarısı büyüklüğünde bir bina projesi önlerine geldiğini ancak bunu kabul etmediklerini, SGK ile yapılan görüşmelerine akabinde proje değiştirildiğini, Besni´ye de Gölbaşı´na olduğu gibi 960 m2 kapalı alanı bulunan bir hizmet binası yapılacağını söyledi.

Besni´de sigortalı

Gölbaşı´dan fazla

Kendilerine önce gönderilen projenin Gölbaşı´na yapılacak olan binanın yarısı büyüklüğünde bir bina olduğunu ve bunu kabul etmediklerini söyleyen Başkan Öztürk şöyle devam etti. ?Daha öncede Besni Belediyesi tarafından SGK´ya bu binanın yapımı karşılığında bağışlanan Kayaardı Bölgesinde Çat Mahallesi sınırları içerisinde ve Kapalı Spor Salonumuzun yanında bulunan 4 dönümlük arsamızı SGK´ya devretmiştik. Sonuç olarak Sosyal Güvenlik Kurumu yeni yapılacak SGK binamızı bahsettiğimiz Çat Mahallesindeki 4 dönümlük alana yapma kararı aldı. Bununla ilgili bize yapımı esas proje geldi ruhsatı verilmek üzere, bizde projeyi incelediğimizde Gölbaşı´na yapılacak olan binanın yarısı büyüklüğünde bir bina yapılacağı şeklinde olduğunu gördük. Bizde bu projeyi Belediye olarak kabul etmediğimizi, arsanın belediye tarafından bağışlandığını, Besni´nin sigortalı sayısının Gölbaşı ilçesinden hemen hemen yüzde yetmiş fazla olması nedeniyle bizim binanın 960 metrekare kapalı alanı bulunan şekliyle projelendirilip, ruhsata bağlanarak ancak izin verebileceğimizi yoksa projeye, ruhsata onay vermeyeceğimizle ilgili bir tavrımız oldu.

?Görüşmelerimizin akabinde

SGK, yanlışın farkına vardı?

Bunu SGK Başkanımız Selim Bağlı Beye bizzat ben ilettim ve akabinde Meclis Başkanvekilimiz Ahmet Aydın Beye ve Adıyaman Milletvekilimiz Adnan Boynukara´ya bu karşılaştırmadan bahsederekten 470 metrekare olan yerin bize yetmeyeceğini, Besni´nin hizmetlerinin doğru bir şekilde sağlanabilmesi için 960 metrekarelik projenin mutlaka uygulanması gerektiği konusunda tavır koyduk. Bunun sonucunda da bize gelen yetersiz projeyi neye mal olursa olsun onaylamayacağımızı, kabul etmeyeceğimizi belirttik.

Besni´nin burada mağdur edildiğini, hakkının zayi olduğunu ve küçük projenin yeterli olmayacağı yönündeki tavrımızdan sonra yapılan görüşmeler akabinde SGK, bu yanlış değerlendirmenin farkına vardı. Bu hususta da talep ettiğimiz projeyi bize yeniden göndererek 960 metrekare kapalı alanı olan büyük bir SGK binasının yapımıyla ilgili ihaleye çıkmak üzere projeyi bize getirdi. Bizde o projeyi onayladık ve SGK´ya tekrar teslim ettik. İnşallah bahsettiğimiz Çat Mahallesindeki Kapalı Spor Salonumuzun olduğu bölgedeki SGK hizmet binamızın 960 metrekare olarak yapımı sağlanmak suretiyle memleketimize bu hizmeti kazandırmış olduk.

Bu hizmetin sağlanması konusunda başta Sayın TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın Beye, Milletvekilimiz Adnan Boynukara Beye ve Besni´nin hemşerisi olan SGK Başkanı Selim Bağlı Beye teşekkür ediyorum.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor