Besni SHM´de Kadınlar Günü etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Besni Sosyal Hizmet Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi.

GÜNDEM 10.03.2020 17:45:06 0
Besni SHM´de Kadınlar Günü etkinliği

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter, Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Besni Jandarma İlçe Komutanı Barış Kara, Besni Askerlik Şube Başkanı Asteğmen Muhammed Furkan Canlı, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel,  Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır,  Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yardımcısı Hasan Sabak; ?Dişiyle, tırnağıyla, emeğiyle yeri geldiği zaman canıyla bu toprakları bizlere vatan kılan Anadolu´nun tüm çilekeş kadınlarını, Suriye´den Irak´a, Myanmar´dan Türkmenistan´a kadar dünyanın dört bir yanında zulüm altında, baskı altında, tehdit altında yaşayan tüm mağdur ve mazlum kadınları selamlıyorum.

Tüm dünyada kadınların hak ve eşitlik istediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ne kaynaklık eden olay, 8 Mart 1957 tarihinde New York´ta gerçekleşmiş bugün ise dünyanın pek çok ülkesinde kadınların toplumsal sorunları, çeşitli etkinliklerle dile getirilmekte ve bunların çözüm yolları üzerinde durulmakta ve çözümler üretilmeye çalışılmaktadır.

Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak herkes için bir insanlık vazifesidir. Bilmeliyiz ki tarih boyunca Türk kadını hayatın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumlulukları paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşı´nda mücadelenin her döneminde bu kutsal savaşa destek vermiştir. Kurtuluş Savaşında düşman işgaline karşı ülkesini, canını ortaya koyarak koruyan cepheye top ve mermi yetiştiren Anadolu kadını, adını dünya tarihine kahramanlığıyla, cesareti ile fedakarlığıyla yazdırmıştır.

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizler ülkemizde gerçekleştirdiğimiz reformlar arasında anayasamızdan kanunlara kadar tüm mevzuatımızda kadınların haklarını korumaya, kadın istihdamını arttırmaya, ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmaya yönelik çok ciddi düzenlemeler yapmaya devam ediyoruz. Bugün programın sonunda da burada sertifika almaya hak kazanmış 15 kadınımıza İŞKUR Destekli çocuk bakım Elemanı Kursu sertifikalarını vererek onları istihdama bir adım daha yaklaştırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimizi kadınıyla erkeğiyle bir bütün olarak büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaştırmak için bugüne kadar verdiğiniz desteklerden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki hedeflerimize ulaşmada ise desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz. Aksi takdirde kadın elinin değmediği her iş gibi bu gayretimizde eksik kalır, aksar ve hedefine ulaşamaz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizler Türkiye´nin Kadınlarına güveniyor, sürekli yeni projeler üreterek hedef büyütüyor, mücadele çıtasını sizden desteğinizle yükseltiyoruz? diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Suvarlı Beldesinde yaşayan ve eşine karaciğerini verdikten sonra çocuklarını büyütmek için fedakarlık gösteren Sultan Turan´a plaket verildi.

Daha sonra Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik bir selamlama konuşması yaparak kadının toplumdaki öneminden bahsetti.

Etkinlik, Engelsiz Koronun müzik dinletisi ve kursiyerlere sertifika töreninin ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR