Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESNİ SHM´DEN ?BİR SAKSI BİR TOHUM BİZİ YARINA TAŞIYOR? PROJESİ

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Besni Belediyesi, Besni İlçe Tarım Müdürlüğü ile Besni Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle yürütülen ?Bir saksı, bir tohum bizi yarına taşıyor? projesi faaliyete geçti. Proje kapsamında vata

GÜNDEM 8.07.2020 11:21:55 0
BESNİ SHM´DEN ?BİR SAKSI BİR TOHUM  BİZİ YARINA TAŞIYOR? PROJESİ

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan ve Besni Belediyesi, Besni İlçe Tarım Müdürlüğü ile Besni Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle yürütülen ?Bir saksı, bir tohum bizi yarına taşıyor? projesinin tanıtımı için Besni SHM Konferans salonunda toplantı düzenlendi.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul, Besni Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Bulam, Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, Besni Özel İdare Müdür Vekili Ahmet Tanrıkolu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Haci Ali Aygün; ?Bilindiği gibi dünyada ve ülkemizde gösterdiği etki ile insanoğlunun bütün yaşam pratiklerinin değişmesine neden olan COVİD-19 hastalığından ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın da olumsuz etkilenmeye başladıklarını Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak takip etmekteyiz. COVİD-19 hastalığından korunmak için uygulanması elzem olan sosyal mesafe kuralı ve maske insanların etkileşime girme olanaklarını daraltmış ve insanlarda yavaş yavaş bir buhrana yol açmaya başladığı gözlenmiştir.

Bu nedenle ilçemizde özellikle apartmanlarda yaşayan vatandaşlarımızın bu zamanlarda ihtiyaç duydukları bir tür sosyal rehabilitasyon projeleriyle için bulundukları yoksunlukla baş etmelerine yardımcı olunacağı kanaatine varılmıştır. Yapılan sosyal rehabilitasyon projesiyle bir tohum ve bir saksı verilerek vatandaşlarımızın evde uygun bir mekanda streslerini ve yoksunluklarını bitki yetiştirmeyle bertaraf etmeleri amaçlanmıştır.

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleşen ?Bir Saksı Bir Tohum Bizi Yarına Taşıyor? Projesi Besni Belediyesi, Besni İlçe Tarım Müdürlüğü ve Besni Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile birlikte yürütülmektedir? dedi.

Konuşmanın ardından mahalle muhtarlarını ve vatandaşlara saksı ve fesleğen tohumlarının dağıtımı yapıldı. toplantı İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul´un bitkiyi yetiştirme şekillerini anlatmasının ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER