Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Besni Spor´da Yeni Dönem

Besni Spor Kulübü önceki başkanı Mehmet Fidan´dan başkanlığı devralan İşadamı Seydullah Gürkan, yeni sezonda iddialı bir kadro kurarak Besni´yi futbolda özlenen günlerine geri döndürüp 3. Lige çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

SPOR 24.09.2019 08:43:11 0
Besni Spor´da Yeni Dönem

AYAĞININ TOZUYLA 4 TRANSFER YAPTI

Son yıllarda Amatör ligde istediği başarıyı bir türlü yakalamayan Besni Spor Kulübünde Seydullah Gürkan dönemi başladı. Önceki başkan Mehmet Fidan´dan kulüp başkanlığını devralan İşadamı Gürkan, aynı gün 4 transferi birden bitirip yeni sezonda iddialı bir takım kurmak istediklerini söyledi.
Hali hazırdaki haliyle son yıllarda ligde kötü günler geçiren Besni Spor, işadamı Seydullah Gürkan´ın başkanlığı devralmasıyla birlikte daha önce Adıyaman Belediye Spor, Sarıharman Spor ve İstanbul Küçükçemece Spor´da forma giyen Eyüp Gazi Ay, geçtiğimiz sezonlarda Süper Amatör Lig ve Didim Belediye Spor ve Kahta Spor 1978 ile şampiyonluklar yaşayan Burak Diş, kariyerine Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatya Spor alt yapısında başlayıp son olarak Besni Belediye Spor da oynayan Hasan İlhan ve geçtiğimiz sezon 1. Amatör lig takımlarından Sarıharman Spor da forma giyen Alim Şaşmaz´ı kadrosuna kattı.

?BESNİ´Yİ FUTBOLDA ÖZLENEN
GÜNLERİNE DÖNDÜRECEĞİZ?

Transfer edilen futbolcuların imza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Seydullah Gürkan; ?Ben yurt dışında yaşıyorum. Bir gurbetçi olarak benim için memleketim ve spor fazlasıyla önemlidir. Yine futbolda bir gönül işidir. Futbola gönülden bağlı olmak bu işin altın kuralıdır.
Son yıllarda takımımız ligde kötü günler geçirdi. Ama inşallah bundan sonraki süreçte Besni´yi futbolda özlenen günlerine geri döndüreceğiz. Şimdilik birbirinden yetenekli 4 oyuncuyu kadromuza kattık, transfer çalışmalarımız devam edecek? diye konuştu.

?Hedefimiz 3 lig?

Gürkan açıklamalarına şöyle devam etti; ?Bu sezon iddialı bir takım kurarak şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Ligde zorlu rakiplerimiz olsa da biz hiçbir zaman yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Oyuncularımızda şimdiden kendini şampiyonluğa hazırlıyor. Oyuncularımızın antrenörlerimizin öncülüğünde çalışmalarına tüm hızıyla devam ederek ligde takımımızı istediğimiz yere getireceğine inanıyorum. Hedefimiz 3. Lige çıkmak olacak.
Biz memleketimize gönülden bağlı olduğumuz için bu yola çıktık. Amacımız hiçbir zaman siyaset olmayacak. Yönetimimizde de her kesimden insanlar olacak. O yüzden tüm Besnili hemşerilerimizden kulübümüze destek olmalarını bekliyorum? dedi.

?Gençleri spora teşvik etmeliyiz?

Gençlerin spora daha çok teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Seydullah Gürkan; ?Maalesef ki günümüzde çocuklarımız, gençlerimiz spordan kopuk yaşıyor. Teknoloji çağında olmamız nedeniyle çoğu telefon, internet gibi araçlarla vakit öldürüyor. Yine üzülerek söylüyorum ki bazı gençlerimiz, uyuşturucu bağımlısı olmuş durumda. Onların bu tür zararlı alışkanlıklardan kopması sporla mümkün olacaktır diye düşünüyorum. Bunun için de çocuklarımızı, gençlerimizi daha çok spora teşvik etmeliyiz? ifadelerini kullandı.
Seydullah Gürkan son olarak şimdilik önceki kulüp başkanı Mehmet Fidan´dan başkanlığı devraldıklarını önümüzdeki günlerde de kongre yaparak yönetimi oluşturacaklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: Besni Spor Yeni Dönem
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER