Besni Ülkü Ocaklarında Aziz Orhan dönemi

Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Altın´ın il başkanlığına atanmasının ardından boşalan göreve Aziz Orhan getirildi.

GÜNDEM 13.07.2021 14:52:38 0
Besni Ülkü Ocaklarında Aziz Orhan dönemi

Geçtiğimiz haftalarda Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanlığına atanan Mustafa Altın´dan boşalan Besni Ülkü Ocakları Başkanlığına Aziz Orhan getirildi. Ocak binasında düzenlenen devir teslim töreniyle birlikte göreve başlayan Orhan tebrikleri kabul etti.

Başkanlığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan şunları kaydetti; ?Beni bu kutlu göreve layık gören genel başkanımıza ve teşkilatımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Allah´ın izniyle bu kutlu bayrağı daha yükseklere taşıyıp, davamızı daha çok insanımıza ulaştırmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ ün izinde, merhum liderimiz Alparslan Türkeş´e ve liderimiz Dr. Devlet Bahçeli´ye sadakatle bağlı kalarak Ülkü yolunda ilerlemeye durmaksızın devam edeceğiz.

Bilindiği gibi Ülkü Ocakları dünyanın en büyük gençlik teşkilatıdır. Ne mutlu ki Türk Milleti´ne dünya tarihinde hiçbir toplumun sahip olmadığı ve olamayacağı imanlı ve ilkeli bir gençliğine sahiptir. Ülkü Ocakları en zor koşullarda ve şartlarda, her alanda ve anlamda Türk Milleti´ne hizmet etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Ülkücüler öyle bir karaktere sahiptir ki, Türk Milleti´nin ve Devleti´nin en kötü anında bir çağrı beklemeden her türlü tehlikeye karşı siper olmuş, büyük fedakarlıklar göstermiştir. Türk insanını çeşitli anarşiden, yabancı ve sapkın ideolojilerden korumuş ve kurtarmıştır.

Ülkücü Hareket serden geçmiş fakat hürriyetten ve ülküden vazgeçmemiştir. Yakın tarihimizde de bilindiği üzere bu uğurda ilk olarak 1968´ e Ruhi Kılıçkıran ile başlamış ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile devam eden 5 bine yakın şehitler kervanı meydana gelmiştir. Ülkücüler öyle bir nesildir ki, bunca cefa çekmesine ve timsali olmayan bir fedakarlık göstermesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti´nin müreffeh yarınlara ulaşmasından başka hiçbir istekte bulunmamış, dünyevi hiçbir menfaat beklememiştir. Biz Ülkücüler Türk Devleti´nin kendi öz kaynaklarıyla, tarihten gelen manevi mirasıyla ve gençliğiyle kimseye muhtaç olmadan, başka millet ve devletlerin karşısında eğilmeden kendi hayatımızı idame ettirebilecek güce sahip olduğumuzun farkında ve bilincindeyiz. Dolayısıyla başka milletlerinde bu gücün farkında olduğunu ve gençliğimizi yok etmek için elinden gelen oyunları sergilediğini görmekteyiz.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak gençlerimizin üzerinde oynanan her türlü oyunu bozmak için elimizden geleni gece gündüz yapıyoruz ve yapmak zorundayız. Gençlerimizin maruz bırakıldığı kimliklerini unutturma, aidiyetsizleştirme ve yabancılaştırma politikası, uyuşturucu ve alkol bataklığı, kültürel ve sosyal saldırılar, yaşam biçiminden, kılık kıyafet, yeme içme kültüründen, dilimize, inancımıza kadar örneklerini çoğaltabileceğimiz tacizler silsilesinden kurtulmadan geleceğin büyük, güçlü, Lider Ülke Türkiye´sinin inşa edilemeyeceğinin özellikle farkındayız. Bu konuda Ülkü Ocakları olarak var gücümüzle gençliğimizi itilmeye çalışılan bataklıktan kurtarmak adına gece uyumadan, gündüz dinlenmeden karşılıksız bir şekilde çalışıyoruz. Yeri geldiğinde imkanlarımız sınırlı olsa da azmimizin sınırı yoktur. Ben Besni Ülkü Ocakları başkanı Aziz Orhan olarak Besni halkını vakit kaybetmeksizin gençliğimize sahip çıkmaya, kol kanat germeye davet ediyorum. Sokaklarda amaçsız ve bilinçsiz gezen her genç tehlikededir. Merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendinin şu sözlerini sizinle paylaşmak isterim Gençler; hepiniz birer Türk Bayrağı´sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor