Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESNİ ÜVEY EVLAT MI?

Mimarlık Fakültesine önümüzdeki yıl öğrenci alınıp alınmayacağına ilişkin geçtiğimiz sayıdaki haberimizin ardından Besni´deki STK´lar da ortak bir açıklama yaparak, Adıyaman Üniversitesini sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. Ancak, Üniversiteden ö

GÜNDEM 31.03.2017 11:30:48 0
BESNİ ÜVEY EVLAT MI?

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi´nin geçtiğimiz sayıda verdiğimiz haberdeki eksiklerin giderilmesi, Eylül ayında öğrenci alıp almayacağı konusunda Üniversite yönetimi sessizliğini korurken, dün ilçedeki çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu da ortak bir basın açıklaması yaparak Adıyaman Üniversitesine çağrıda bulundu.

Ancak, Besni kamuoyunu tatmin edecek, ne Adıyaman Üniversitesinden ne de başka bir yetkiliden herhangi bir açıklama yoktur.

Bizim buradaki amacımız ?bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek? olduğundan, Üniversitenin başta; öğrencilerin önümüzdeki yıl (Eylül 2017) Besni´ye gelmesi olmak üzere, Fakültenin, altyapı, yol, su aydınlatma, çevre düzenlemesi, Lojman ve Öğretim görevlisi kadrolarının bir an önce tamamlanmasını istemek en doğal hakkımız.

Çünkü, Fakülte inşaatının 31 Temmuz 2017 tarihinde bitecek olması nedeniyle, Üniversitenin bunları Eylül ayındaki 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlangıcına yetiştirmesi gerekiyor.

Biz bunların olup olmadığını, yetişip yetişmeyeceğin sorarken oluşan bu sessizlik gerçekten Besni üvey evlat mı sorusunu akla getiriyor.

Şöyle ki; ne bizim geçtiğimiz sayıdaki haberimize ne de önceki günkü Besni´deki STK´ların çağrılarına rağmen Besni´ye bir açıklama lütfunda bulunmayan üniversite yönetimi, Adıyaman merkez kampüsteki Mühendislik fakültesinde yapılan çalışmalarına dair basına haber servis ediyor.

Tabiki Üniversite, kendi bünyesindeki fakültelerin şartlarını iyileştirmeli, üniversiteyi büyütmelidir.

Mühendislik fakültesinin yol, yemekhane kantin wc gibi eksikleri giderildiği bildirilirken Rektör Gönüllü, inceleme sonrasında kısa bir açıklama yaparak çalışmalarının devam ettiğini ifade edip Adıyaman´ın Üniversitesinin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini söylüyor(!)

Bizde Adıyaman Üniversitesinin AYRIMCILIK yapmamasını, yukarıda bahsettiğimiz Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin eksiklerinin ivedilikle giderilmesini, Eylül ayında Besni caddelerinde Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin dolaştığını görmek istiyoruz.

Biz Besnililer olarak, Üniversiteden Besni´ye bina yap demiyoruz. Fakültemizin eğitim öğretime Eylül ayında başlayabilmesi için Mühendislik Fakültesinde olduğu gibi tüm çalışmaları yapmasını ve bunu da Besni halkına güzel haberler şeklinde servis etmesini bekliyoruz.

Bunlar olmayınca da doğal olarak, Rektör hocamız bu işe ?GÖNÜLSÜZ MÜ? sorusu aklımıza geliyor.

Ve diğer birçok konuda olduğu gibi Besni´nin ÜVEY EVLAT muamelesi gördüğü ortaya çıkıyor.


Anahtar Kelimeler: BESNİ ÜVEY EVLAT
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER