BESNİ ÜZÜMÜNÜN SOFRALARA ZORLU YOLCULUĞU BAŞLADI

Dünyaca bilinen Besni Üzümünün sofralara zorlu yolculuğu başladı. Daha çok kurutmalık üzüm olarak değerlendirilen Besni Üzümü büyük bir emeğin ve işçiliğin ardından sofralardaki yerini alıyor. Bu kapsamda Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da beraberindeki he

GÜNDEM 15.08.2021 13:54:40 0
BESNİ ÜZÜMÜNÜN SOFRALARA ZORLU YOLCULUĞU BAŞLADI

BESNİ ÜZÜMÜNDE HASAT BAŞLADI
Besni´ye bağlı Çorak köyünde hasadı başlanan Besni Üzümü, daha çok kurutmalık üzüm olarak değerlendiriliyor. Bağ makasıyla tiyeklerden kesilen üzüm, tanelenerek hem salkımından hem de çürüğünden ayrılıyor. Sağlam olan üzümler, potasyum ve zeytinyağı karışımıyla yağlanarak daha önce hazırlanan sergi alanlarında güneş altında kurumaya bırakılıyor.
Zahmetli üretim aşamasında kadın, çocuk demeden tüm aile fertlerinin el ele vererek hummalı bir çalışmaya girdiği üzüm için olgunlaşmasından, kurutularak sofralara ulaşmasına kadar bir haftalık emek gerekiyor.
Çorak köyünde sabahın erken saatlerinde üzüm kesmeye ve temizlemeye gelen mevsimlik işçiler, zorlu bir çalışma yaparak kuru üzümün sofralara gelmesine katkıda bulunuyor.

VALİ ÇUHADAR DA HASADA KATILDI

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar daberaberinde Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Besni Kaymakamı Nazlı Demir ve diğer yetkililerle birlikte Besni ilçesine bağlı Çorak Köyüne giderek bağ bozumu etkinliklerine katıldı.

Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, Çorak Köyünde köy halkı tarafından kurban kesilerek büyük bir coşkuyla karşılandı.

Çorak Köyünde vatandaşlarla birlikte üzüm bağlarını gezerek üzüm toplayan Vali Mahmut Çuhadar, kurutmalık hale getirilerek satışa sunulacak olan üzümlerin kalitesi hakkında çiftçilerden bilgi aldı.

Bağbozumu ile birlikte asmalardan kesilen Peygamber üzümü salkımları tanelenerek hem salkımından hem de çürüğünden ayrılıyor. Sağlam olan üzümler, potasyum ve zeytinyağı karışımıyla yağlanarak daha önce hazırlanan sergi alanlarında üreticiler tarafından güneş altında kurumaya bırakılıyor. 

Köylü vatandaşlarla birlikte asmalardan üzüm salkımlarını kesen Vali Mahmut Çuhadar, Besni´nin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olan Peygamber üzümü hasadında çiftçilere bol ve bereketli kazançlar diledi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor