Besni Alevi Kültür Derneğinde kongre heyecanı

Geçtiğimiz aylarda kurulan Besni Alevi Kültür Derneği ilk kongresini gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongre Memet Yıldırım (ağa dayı) oy birliğiyle derneğin başkanı oldu

GÜNDEM 22.12.2021 12:46:00 0
Besni Alevi Kültür Derneğinde kongre heyecanı

Geçtiğimiz hafta sonu Besni Alevi Kültür Derneğinde birinci olağan genel kurul heyecanı yaşandı. Belediye Düğün Salonunda yapılan kongre divanın oluşturulmasıyla başladı. Kongrede Yönetim Kuruluna dernek ile ilgili yetki verilmesi ve dernek tüzüğü üzerinde görüşmeler yapıldı. Daha sonra seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen kongrede Memet Yıldırım derneğin başkanı olurken Yönetim Kurulu ise; Aytekin Ural, Sibel Yılmaz, Naci Yılmaz ve Hacı Ali Öpöztürkçeden’den oluştu.

Kongrenin ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyaret eden Dernek Başkanı Memet Yıldırım derneğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Besni’de Alevi Kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına çalışmalar yapacaklarını ve ilk olarak Besni’ye bir Alevi Kültür Merkezi kazandıracaklarını aktaran Yıldırım şunları kaydetti; “ Geçtiğimiz aylarda derneğimizi kurarak çalışmalara başladık. Bu kapsamda geçtiğimiz Pazar günü de ilk kongremizi gerçekleştirdik. Öncelikle kongremize katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler dernek olarak ilçemizde Alevi Kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda ilçemize bir Alevi Kültür Merkezi kazandırmak için kolları sıvadık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Besni Belediyesi tarafından Kapalı Spor Salonu yanında bize bir yer tahsis edildi. Yine ilçemizin hayırsever ailelerinden Erdemoğlu Ailesinin destekleriyle bu güzel yapı ilçemize kazandırılacak. Tekrar kongremizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bizlere verdikleri desteklerden dolayı da Besni Belediyesi ve Erdemoğlu Ailesi nezdinde Ali Erdemoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor