Besni Alevi Kültür Derneğinden cemevi açıklaması:

Besni Alevi Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ederek yapılması planlanan ancak bir türlü sonuç alınamayan cemevi hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 10.06.2022 09:12:00 0
Besni Alevi Kültür Derneğinden cemevi açıklaması:

Besni Belediyesinin Cemevi yapılması için verdiği arsa sözünü 2 yıldır yerine getirmediğini söyleyen Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Gazetemize yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler.
“Yıl 2020 Besni ilçemize yeni bir çehre katmak için bir yola çıktık. Önce Besni Belediye Başkanımız Sayın E. Mehmet Emre ile makamında görüştük. Bir dernek açarak Besni’de eksik olan Alevi Kültür merkezi ve Cemevi Projemizi Sayın başkanımıza sunduk. Oda olumlu bakarak bazı AKP’li milletvekillerimizin yanında bize inşaat için arsayı belediye olarak tahsis edeceklerini bildirdiler. Bizde inşaatı yapmak veya bize destek olması için ilçemizin önde gelen iş adamı Sayın Ali Erdemoğlu ile görüştük. İş adamımız cem evini kendisinin yapacağını, arsayı aldıktan sonra hemen temel atacağını, en kısa zamanda bu kültür merkezini Besni’ye kazandıracağını söyledi. Sayın Ali Erdemoğlu Besni’ye gelerek belediyenin bize gösterdiği arsayı inceledi. Bu esnada Besni belediyesi İmar Müdürü Mehmet Kasap, AKD Derneği genel başkanı Sayın İsmet Kurt, AKD Derneği Adıyaman il başkanı Sayın Rıza Tanrıverdi ve dernek üyelerimiz vardı. 
Ne olduysa bundan sonra oldu. Belediyenin söz verip arsayı tahsis etmesi yılan hikayesine döndü. Ne zaman belediyeye gitsek bize tamam dediler ama sonuç yıl 2022 hala arsayı vermediler. Sayın başkanımız ve bazı belediye personeli olmadık engeller çıkardılar. Bu kadar oyaladıktan sonra bu arsayı size satalım dediler ve bizden bir milyon eski parayla bir trilyon istediler. Bu arsayı sözde alevi vatandaşlara hibe edecekler ve cemevi yapılacaktı. Hizmet için geliyoruz diyenler bu hizmetten para kazanmaya çalışıyor.
Bizim belediyeden veya sayın başkandan alacağımız yok. Ama verilen bir söz ve kurulan bir alevi derneği var. Bu dernek yaklaşık üç senedir faaliyette. Başkanımız ve belediye bu derneği tam üç senedir oyaladılar. Besni’de yaşayan alevi yurttaşlara yapılmış bir ayıptır. Bu açıklama cem evinin neden yapılmadığını soran vatandaşlarımızı bilgilendirmek için yapılmıştır. Taktir siz halkımızındır” denildi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor