BESNi EĞiTiM BAYRAMINA ERDEMOĞLU VAKFI DA DAHİL OLDU

.

GÜNDEM 11.07.2023 09:25:00 0
BESNi EĞiTiM BAYRAMINA  ERDEMOĞLU VAKFI DA DAHİL OLDU

Besni eğitim Vakfı heyeti bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Besni’ye geldi. İki gün süren ziyaret ve toplantıların ardından bu yıl 25.’si kutlanacak Besni Eğitim Bayramının 6-7-8 Ekim tarihleri arasında yapılması ve kuruluşunun 100. Yılı olması dolayısıyla Cumhuriyet temalı kutlanacağı açıklandı. Öte yandan Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen bayramın organizasyon komitesine Mehmet Erdemoğlu Vakfının da dahil edildiği bildirildi.

BAYRAM CUMHURİYET TEMASIYLA KUTLANACAK

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran başkanlığındaki heyet 25. Besni Eğitim Bayramı dolayısıyla Besni’de kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve basınla toplantılar yaparak eğitim bayramı hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Çeşitli ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan BEV Başkanı Şaban Çağıran, Cumhuriyetin 100. Yılı olmasıyla nedeniyle bu yıl ki eğitim bayramının bu temayla kutlanacağını bildirdi. 

Çağıran açıklamasında; “Bu sene Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yıl Dönümü. Vakfımızın da yirmi beşinci yıl dönümü. Vakıfımız artık kurumsallaştı, Türkiye'ye mal oldu. Bu güne kadar çok güzel işler yaptık.

25 Yıldır Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ile birlikte bir çok etkinliğe imza attık ve bayram düzenledik. Beş bin öğrenciye burs verdik.  Bizim üyelerin yaptırdığı okul sayısı on dört oldu.

Önümüzdeki dönemde Besni'mize çok büyük değer katan Besni'nin gururu olan Mehmet Erdemoğlu Vakfı'nı da organizasyon komitesine dahil etme kararı aldık. Kendileriyle görüştük. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Ekip tamam İbrahim Beylerle Ali abilerle görüştük. Bu sene ve önümüzdeki yıllarda birlikte yapmak. Yani organizasyonun dört bacağı olacak. Kaymakamlık, Belediye, Besni Eğitim Vakfı ve Mehmet Erdemoğlu Vakfı olarak. Böyle bir karar aldık” diye konuştu.

CUMHURİYETİN 100. YILI, VAKFIN 25. YILI

Başkan Çağıran şöyle devam etti; “Onun dışında bu yıl ve bundan sonraki bayramlarda bir ana tema oluşturmak, oluşturma düşüncemiz var. Bu sene ana tema olarak Cumhuriyet kavramını seçtik. Yani Cumhuriyet teması altında bütün aktiviteleri ve organizasyonları yapacağız. Nedir Cumhuriyet teması? Cumhuriyet koşusu olabilir, Cumhuriyet yürüyüşü olabilir. Cumhuriyet şiiri olabilir vs. Cumhuriyetin yetiştirdiği iş adamı olabilir, cumhuriyeti yetiştirdiği, gazeteci olabilir, amacımız Cumhuriyet kavramını işlemek. Yüzüncü yılda büyük anlam taşıyor. Bu bunu öne çıkarmak istiyoruz. Yani eğitim bayramını coşkulu bir şekilde kutlamak istiyoruz. Amacımız olabildiğince daha fazla katılım sağlamak. bu kapsamda STK'larla da bir toplantı yapacağız. Herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Görüşlerini de alacağız” 

“ETKİNLİKLERİ YILIN 12 AYINA YAYMAK İSTİYORUZ”

Bu yıl ki eğitim bayramı kutlamalarını Cumhuriyetin 100. Yıldönümü olması nedeniyle 1-12 aya yaymak istediklerini dile getiren Çağıran; “Erdemoğlu'nun aramıza katılması düşünsel zenginlik, fikirsel zenginlik açısından çok önemli. Çünkü çok vizyonları gerçekten çok geniş. Bundan sonra bayram dışındaki aktivitelere de ağırlık vermek istiyoruz. Bu kapsamda sadece yılda bir eğitim bayramı düzenlemek değil, aynı zamanda ara dönemlerde de bir takım eğitim, eğitime dönük çalışmalar yapmak istiyoruz. Ama eğitimden kastımız sadece okul eğitimi değil, aynı zamanda üreticilerin, esnafın, kadınların, gençlerin eğitimi olabilir. Bunları böyle ezbere ve keyfi değil belli proje ve plan dahilinde yapacağız. Örneğin bir üniversiteyle iş birliği olabilir. Ne bileyim yurt dışında bir kurumun desteği olabilir. Böylece insanımızın hayatına dokunacak, onların yaşam kalitesini bir tık daha yukarı çekecek her adımı atmaya varız” dedi.

VAKFIN ÜYE SAYILARINDA CİDDİ ARTIŞ 

Şaban Çağıran; “Vakfın üye sayısı çok arttı. Yirmi bir tane yeni üye aldık. Vefat eden üyelerimizin çocuklarını da dahil etme çalışması başlattık. Belki oradan da yirmi kişiyi aramıza katabiliriz. Vakfı şöyle bir kan değişikliği aşamasına getirdik diyebiliriz. Artık dünya değişiyor, her şey değişiyor. Biz hep yeni şeyler peşinde olmak ve yapmak durumundayız” şeklinde ifade etti.

KUTLAMA TARİHİ 6-7-8 EKİM

Bayramın tarihinin de büyük oranda belli olduğunu ifade eden Çağıran; “Eğitim bayramı kesin olmamakla birlikte 6-7-8 Ekimde kutlanacak. Bu sene Ekim ayına kaydırmamızın nedeni Cumhuriyetin yüzüncü yıl dönümü. Bu sene program içeriğinde bir değişiklik olacak. Genelde kalıplaşmış programlarla bayramı kutluyorduk. Erdemoğlu'nun girişiyle beraber bir fark yaratabileceğiz. Biraz çizginin dışında davranmalı ve hep yenilik peşinde koşmalıyız.

Biz bugün STK'larla yapacağımız görüşmelerde de bunu soracağız. Yani bizden ne istiyorsunuz diyeceğiz. Biraz da onların arzularını, ihtiyaçlarını bizim de felsefemizin dışına çıkmamak kaydıyla yerine getirmeye çalışacağız. Evet bu sene için farklı bir yol izleyeceğiz. Vatandaşı bayrama çekebilmek için farklı bir önerimizle çalışmamız olacak. Erdemoğlu Vakfı'nı organizasyon komitesine dahil etmemizde onların aramıza katılması zaten bu konuda niyetimizi ortaya koyuyor. Onların gücü, çevresi çok etkili olacaktır. Ama biz gene kendileriyle yaptığımız görüşmede bütün STK'ları özellikle dahil ettik. Hiç kimseye karşı bir ön yargımız yok. Bayram herkesin hepimizin bayramı . Organizasyonu da hep beraber yapalım. Amacımız bayramı sadece Türkiye’de değil, uluslararası boyuta getirmek” dedi.

Heyet daha sonra Ali Erdemoğlu Fen Lisesinde STK Temsilcileriyle bir araya gelerek eğitim bayramı üzerine toplantı gerçekleştirdikten sonra ilçedeki ziyaretlerini tamamladı.

Haber Kaynak: Besni Ekspres Haber Merkezi


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor