Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESNi GENÇLiK FESTiVALi ETKiNLiKLERLE KUTLANIYOR

.

GÜNDEM 16.05.2022 14:00:00 0
BESNi GENÇLiK FESTiVALi ETKiNLiKLERLE KUTLANIYOR

Besni Kaymakamlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizesinde bu yıl ilki yapılan Besni Gençlik Festivali, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinlikler kapsamında özellikle ilk iki gün düzenlenen flayboard gösterisi, bisiklet maratonu ve Latif Doğan konseri ilgiyle takip edildi.

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN SPORCULAR BESNİ’DE TOPLANDI

Bu yıl birincisi düzenlenen Besni Gençlik Festivali, içerisindeki çeşitli etkinliklerle renkli gösterilere sahne oluyor. Besni Kaymakamlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün birlikte organize ettiği ve tarihi Kızılin Köprüsünde startı verilen Gençlik Festivalinin açılışına Vali Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, gençler, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Festivalin ilk gününde Türkiye Rafting Federasyonu tarafından organize edilen Rafting Analig 3. Grup Yarışmaları yapıldı. Davul zurnaların çalındığı, halayların çekildiği ve katılımcıların büyük bir coşkuyla doyasıya eğlendiği festivalde Diyarbakır, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Bingöl illerinden festivale katılan sporcu gençlerin katılımıyla rafting yarışması düzenlendi. Vali Mahmut Çuhadar’ın start düdüğünü çalmasıyla başlayan ve renkli görüntülerin oluştuğu rafting yarışmasında sporcular dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.

Festival alanına akın eden çok sayıda insan, gönüllerince eğlenerek festival coşkusunu doyasıya yaşadı. 21 Mayıs kadar sürecek bir haftalık festival programında Raftingden flyboarda, su sporlarından bisiklet turuna, doğa yürüyüşünden fotoğraf maratonuna, uçurtma şenliğinden fener alayına, ses yarışmasından konserlere, resim sergisinden kısa film yarışmasına, tekne turlarından campinge kadar her kesime hitap edecek etkinlikler yer alıyor. 

KELEŞ: BU ETKİNLİKLER SPOR TURİZMİ YATIRIMLARININ NAZAR BONCUĞU

Festivalin açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; 1800 yıllık tarihi ve ihtişamıyla ilimize değer katan Kızılin Köprüsünde son bulan yarışma ile 3 tarafı sularla çevrili olan ilimizin su sporları konusunda ülkemizin öne çıkan illerinden biri haline getirmek için, Besni'de Kürek Türkiye Maratonu, Gölbaşı'nda Kürek Şampiyonası, Gazihandede Su Sporları Merkezinde Milli Takım Kampı gibi Spor Turizmine öncülük edecek çalışmalar devam edecek. Bu müsabakalar bizler için sadece bir yarışmadan ibaret olmayıp temellerini attığımız spor turizmi yatırımlarının da nazar boncuğu olacaktır. Rafting ANALİG 3. Bölge müsabakalarının ilimizde gerçekleştirilmesinde her daim bizlere destek olan Valimiz Mahmut Çuhadar, Kaymakamımız Nazlı Demir, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’ya ve müsabakalarda ter dökecek sporcularımıza ve organizasyona katılım gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EMRE: BU ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRMEK BİZLERE AYRI BİR EHEMMİYET SUNMAKTA

Fikret Keleş’in ardından konuşan Besni belediye Başkanı E. Mehmet Emre ise; “Bu yıl ilki düzenlenen Besni Gençlik Festivali gerçekten güzelliklerini ilçemizin güzelliğiyle birleştirerek yansıtacak bir organizasyon oldu. Şuan yaklaşık 2 bin yıl önce yapılan Roma köprüsünün hemen dibinde bu organizasyonu gerçekleştirmek bizlere ayrı bir ehemmiyet sunmakta. Özellikle ülkenin dört bir yanından ilçemize spor için barış için kardeşlik için gelen tüm gençlerimize hoş geldiniz diyorum. Aynı zamanda böyle bir organizasyonu ilçemize kazandıran, Kızılin’de bugüne kadar bizim fark edemediğimiz farkındalığı bize yaşatan, ilçemize geldiği günden beri yoğun gayret ve çalışmasıyla bizlere örnek olan ilçe kaymakamımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü ilçemizin tanıtımına çok ciddi bir gayret veriyor. Desteklerinden dolayı özellikle valimize de hürmetlerimi arz ediyorum. Kıymetli sporcularımıza da bu etkinlikte başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise, Besni’nin rafting sporunda yeni bir lokasyon olduğunu dile getirerek bundan sonraki yıllarda bu bölgede daha çok faaliyetler düzenleneceğini ifade etti.

DEMİR: BESNİ GENÇLİK FESTİVALİ İLE İLÇEMİZE YENİ BİR HEYECAN KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Nazlı Demir ise; “Rafting Federasyonu Başkanımız Fikret Yardımcı’nın yönlendirmesiyle çıktığımız bu yolda iki rafting botu alarak başladığımız bu serüvende Rafting Analig 3. Grup müsabakalarına ev sahipliği yaparak devam ediyoruz. Hedefimiz yanı başında bulunduğumuz bu doğa ve tarih mirasını ülkemize hatta dünyaya kazandırmak, bulunduğumuz bölgede bir su sporları merkezi oluşturarak spor turizminin merkezi haline getirmek. Göreve başladığımız günden bu yana valimizin önderliğinde ve destekleriyle Kızılin’i tanıtmak için, buraları turizme kazandırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. 2020 yılında restorasyonu tamamlanan 1800 yıllık tarihi Kızılin köprüsünün ekseninde valiliğimiz tarafından da uygulamaya geçirilen turist karşılama merkezimize ilave olarak hazırladığımız ve GAP idaresi tarafından onaylanan Kızılin iskele projemiz, valimizin destekleriyle oluşturduğumuz toplamda yüz dekar alanda uyguladığımız Lavanta Yolu Projemiz, üç buçuk kilometrelik köprü yolunun asfaltlanması, yine hayırsever iş insanımız Ali Erdemoğlu’nun destekleriyle başlattığımız tekne turlarıyla Kızılin bölgesinin yeni bir turizm merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu hedeflere ulaşma yolunda spor turizminin de cazibesini ekleyerek ziyaretçilere burada daha uzun zaman geçirmelerini sağlayacak faaliyetlerimiz bugün rafting turnuvasıyla taçlanıyor. Besni Gençlik Festivali ile ilçemize yeni bir heyecan ve yeni bir etkinlik kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz gençlerimizi yeni spor dallarıyla tanıştırmak, doğaya açılmalarını sağlayarak daha sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmelerine katkıda bulunmaktır” şeklinde ifade etti.

ÇUHADAR: KIZILİN DÜNYANIN EN GÜZEL SU SPORLARI LOKASYONUNA SAHİP BİR YER

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise;  “Adıyaman 3 tarafı suyla çevrili bir şehir. O zaman neden bugüne kadar su sporları yapmamışız. Bugün bu güzel organizasyonun hazırlanması noktasında ufkumuzu açan bize önderlik eden Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’ya, bu güzel etkinliğin planlamasını yapan ilçe kaymakamımıza ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bir şeyi istemek ve planlamak yapmanın yarısıdır. Bu güzel düşünceler ve bu güzel fikirler bugün ete kemiğe büründü. Bugün burada ilkini düzenleyerek bir meşale yaktık, bunun devamının geleceğine inanıyorum. Besni Kızılin Rafting’in merkezlerinden biri olacak inşallah. Buda yeterli değil, Kızılin kürek sporlarının da merkezlerinden biri olacak. Çünkü Kızılin dünyanın en güzel su sporları lokasyonuna sahip bir yer. Bundan sonra gerek ilimiz merkezde gerekse de ilçelerimizde gençlerimize yönelik bu tür etkinliklere ağırlık vereceğiz. Bu tür etkinliklerle gençlerimizi olması gerektiği yerde sağlayacağız.  Çünkü boş beyinleri şeytan doldurur. Biz gençlerimizi eğitimle, sporla, sanatla donatacağız ki ileride devredeceğimiz makamları gönül rahatlığıyla kendilerine bırakalım. Besni ilçemizde bugün ilkini düzenlediğimiz Gençlik Festivalinin hayırlı olmasını diliyor, bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Rafting Federasyonu tarafından organize edilen Rafting Analig 3. Grup Yarışmaları yapıldı. Festivalin ikinci günü ise Besni Hükümet Konağı önünden Kızılin köprüsüne kadar bisiklet maratonu gerçekleştirildi. Maratonun ardından Ulusal Ses Sanatçısı Besni hemşerimiz Latif Doğan ve yöresel sanatçıların sahne aldığı konser katılımcıların büyük ilgisini gördü. Festival üçüncü günün de ise resim sergisi ve ödül töreniyle devam etti. Salı günü ise etkinlikler kapsamında Besni Kapalı Spor salonu önünden başlayacak olan doğa yürüyüşü düzenlenecek.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER