BESNİ OSB’YE İLAVE 363 HEKTARLIK ALAN İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

.

GÜNDEM 7.05.2022 12:17:00 0
BESNİ OSB’YE İLAVE 363 HEKTARLIK ALAN İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Yaklaşık bir buçuk yıldır yatırımcıların Besni’ye gelmesinin önünü açmak için Besni Organize Sanayi Bölgesindeki genişletme çalışmalarında önemli bir gelişme yaşandı. Çalışmalar kapsamında 363,8 hektarlık alanın Besni OSB’ye ilave edilmesine yönelik karar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Yıllardır yatırımcıların yeterli alan olmayışından dolayı Besni’yi tercih etmemesi ve yatırımlarda mevcut Organize Sanayi Bölgesinin alan yetersizliği nedeniyle bir buçuk yıl önce genişletme çalışmaları başladı. Bu kapsamda Besni Kaymakamı Nazlı Demir, çalışmalar kapsamında önemli bir gelişme yaşandığını duyurarak 363,8 hektarlık alanın OSB’ye ilave edilmesine yönelik kararın bakanlık tarafından onaylandığını bildirdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kaymakam Demir; “Yaklaşık 1,5 yıldır Organize Sanayi Bölgemizi genişletmeye yönelik çalışmalarımız sonucunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayıyla 363,8 hektar alanın Besni OSB ilave alan olarak sınırları kesinleşmiştir.  İvedi bir şekilde imar ve alt yapı işlemlerine başlanarak ilçemizin istihdamına katkıda bulunacak yatırımların önünü açacağız.

Bu süreçte bizlere destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar’a, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın’a, OSB yönetim kurulu üyelerimize, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Taşan ve personeline, Besni OSB Müdürü Doğan Kara’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

İlmek ilmek dokursun her işi; bitene kadar kimse bir şey bilmez ama bittiğinde muhteşem olur sadece sabır gerekir. İlçemize hayırlı olsun” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor