Besni´de 113 Esnaf Belge Sahibi Oldu

Milli Eğitim Bakanlığının 2017 yılında yaptığı yasal düzenleme ile Kasım Ayında başlatılan denklik sürecinin ilk dönemi tamamlandı. Şubat Ayı sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte Besni´de 113 kalfa ve usta belge sahibi oldu.

GÜNDEM 2.03.2018 11:35:03 0
Besni´de 113 Esnaf Belge Sahibi Oldu

03 ? 11 Şubat tarihleri arasında yapılan yazılı ve uygulamalı sınavların ardından mesleklerini icra ederken mesleki eğitimden bugüne kadar yararlanmayan, dolayısı ile kalfalık ve ustalık belgesi sahibi olmayan değişik meslek dallarından 17 usta ile 96 kalfa usta adayı belge sahibi oldu.

Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati İşitmen´in katılımı ile belgeler dağıtılmaya başlandı. Belge dağıtım töreninde konuşan Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İşitmen; ?Ülkemizde sanayi ve ticaret sektörünün en önemli eksiklerinden biri de çalışanların yaptıkları iş ile alakalı belge eksiklidir. Millî Eğitim Bakanlığı bu konuda bir düzenleme yaparak belgesi olmayan ama bir yandan da mesleğini icra eden esnafımızı bu durumlarını belgelendirmeleri halinde sınavlara katılma hakkı tanıdı.

Önceki yıllarda beş altı yıl gibi bir zaman içerisinde alınabilecek belgeler birkaç ay gibi kısa bir sürede elde edildi. Okulumuz da bu alanda Odamızla işbirliği içinde çalışarak gerekli tanıtımı ve duyuruyu yaptığı için Besni için rekor diyebileceğimiz bir sayıya ulaşıldı. Ben bu sürece katkı sunan başta Okul Müdürümüz Nevzat Avşar beye ve tüm idareci ve öğretmenlerimize Besnili Esnaflar adında şükranlarımı sunuyorum, belge almayı hak eden esnaflarımıza da hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

Besni Osman isot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Avşar ise, Milli Eğitim Bakanlığının Denklik Yönergesini yayınladığı 2 Kasım 2017 tarihinden itibaren yürüttükleri sistemli sürecin meyvelerini aldıklarını belirterek sürecin sonunda Besni´de 113 esnafı ustalık ve kalfalık belgesi ile buluşturmanın sevinç ve onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Avşar; ?Okul olarak önümüzdeki süreçte de denklik yönergesinin sunduğu avantajlardan bütün esnafımızı yararlandırmak için çalışmalara devam edeceğiz.  Ayrıca Haziran Dönemi denklik başvurularını 12 Nisan 2018 Cuma gününe kadar alacağız.

Herhangi bir meslek alanında faaliyet yürüttüğünü vergi mükellefiyeti belgesi ya da sigorta kaydı ile belgeleyenler ile mesleğinde MEB onaylı kurs belgesi sahibi olan, 22 yaşından gün almış en az ortaokul mezunu vatandaşlarımız bu tarihe kadar okulumuza müracaat edebilirler. Özellikle kalfalık belgesi bulunan ve en az beş yıllık vergi mükellefi olan esnaflarımız BAĞKUR borcuna bakılmaksızın Ustalık belgesi için başvurabilecek. Belgesiz esnafımız kalmasın parolasıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürece katkı sunan başta Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati İşitmen´e ve okul idareci ile öğretmenlerine teşekkür ediyorum? dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Besni Esnaf Belge Sahibi Oldu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor