Besni´de 19 Mayıs Fener alayı coşkusu

19 Mayıs Atatürk´ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. Bayram dolayısıyla STK´lar tarafından düzenlenen Fener alayına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

GÜNDEM 22.05.2018 09:35:45 0
Besni´de 19 Mayıs Fener alayı coşkusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni şubesi öncülüğünde, Esnaf Odası, Besni Birlik ve Dayanışma Derneği, Besni Sosyalleşme Derneği, Kösyanlılar Eğitim ve Kültür dayanışma derneği, THK Besni şubesi ve Hasan Tütün Mahallesi muhtarlığı tarafından organize edilen Fener alayına yüzlerce vatandaş katıldı. Yenikent´te başlayan yürüyüş vatandaşların ? Mustafa Kemalin Askerleriyiz? sloganlarıyla Hükümet konağı önünde son buldu.
Burada bir konuşma yapan ADD Besni şubesi başkanı Akif Bahçeci, ?Saygıdeğer Besni halkı, bugün Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´da tutuşturduğu kurtuluş meşalesininn Anadolu´da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 99. yıl dönümü.
O gün Samsun´un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk´ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyoruz.
Milli Mücadele kahramanlarımızdan Mareşal Fevzi Çakmak´ın dediği gibi:
?´Mondros mütarekesinden sonraki dönemde bir teyyareden Anadolu´ya bakılsaydı, yer yer yanan ateşler görürdünüz. Bunlar pırıl pırıl yanan çoban ateşleridir.´´
Anadolu´da parlayan bu ateşleri bir araya getirecek bir el olmalı ve ülkemi aydınlatmalı ve milletimi birbirine kenetlemeliydi. O el Mustafa Kemal´in eli idi. Bu gün aynı ruh ve bilinçle Besnimizin değerli STK temsilcilikleri ile bu gururlu yürüyüşü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizler biliyoruz ki ışığa sırtını dönenlerin önü karanlıktır. Biliyoruz ki Türk Ulusu Atatürk devrimlerinin ışıklı yolundan ayrılmayıp ulusça kenetlenerek çağdaş uygarlık seviyesini yakalayacaktır.
Saygıdeğer Besni halkı, Bugünkü yürüyüşümüz sonrası müzikal eğlence planlamıştık ancak, emperyalizmin kirli oyunlarından birisi olan ve onun ortadoğu uzantısı İsrail´in, Filistin Gazze´de Filisintinli kardeşlerimizin üzerine açtıkları ateş sonucu 62 kişi hayatını kaybetmiş 2410 kişi yaralanmış ve bizi derin üzüntüye boğmuştur. Bu durum karşısında eğlence programımızı iptal etmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile emperyalizme karşı mücadelelerinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah´tan rahmet dilerken yaralılara acil şifalar diliyor, katil İsrail ve onun işbirlikçilerini nefretle kınıyoruz.
Değerli Besni halkı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, siz gençlerimizin ve Besni halkımızın bayramını kutluyoruz.
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Bu gece bizlere yol boyunca fener alayına eşlik eden emniyet mensuplarına ve basın arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor