Besni´de 21 Mart Down sendromlular günü kutlandı

21 Mart Down sendromlular günü Besni´de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler içerisinde yer alan Down Sendromlu Deniz Sinan´ın fotoğraf sergisi ise katılımcıların beğenisini topladı.

GÜNDEM 19.03.2021 17:21:03 0
Besni´de 21 Mart Down sendromlular günü kutlandı

Besni hükümet konağı önünde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, Down sendromunun bir engel hali olmadığını ifade etti.

Orhan; ?Down sendromu bir eksiklik, bir engel hali değil genetik bir farklılıktır. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı 47 olmaktadır. Yani Down sendromlu kardeşlerimiz sürekli gülen yüzleriyle, ışıltılı gözleriyle, yakın, samimi tavırlarıyla hiçbir zaman yalan söyleme yeteneklerinin olmamasıyla eksik değil hepimizden bir fazladırlar? dedi.

Konuşmanın ardından Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü müzik topluluğu tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Ardından Down sendromlu Deniz Sinan´ın fotoğraf sergisi törenle açıldı. Burada konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; ?Down sendromluların bizden bir eksiği yok aksine artı bir fazlası var. Bir fazla ile de dünyaya bizden daha güzel bakıyorlar. Onları hep gülen gözleri ve yüzleri ile hatırlıyoruz ve toplumsal hayatımıza da onları ne kadar çok yerleştirebiliriz ne kadar çok yer alabilirler diye düşünüyoruz. Bunların bizim için Besni´de en güzel örneği Deniz kardeşimiz. Bugün de Deniz kardeşimizin çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yaptık. Engelli kardeşlerimizle ilgili en büyük görev ailelere düşüyor. Devletimiz her türlü imkanları ile engellilerimizin yanında ancak aileler bu duyarlılığı gösterirse Deniz kardeşimiz gibi eğitimini almış, belli bir alanda uzmanlaşmış, toplumsal hayata katılabilen, özgüveni yüksek kardeşlerimiz bizimle beraber olmaya başlıyor? diye konuştu. Daha sonra programa katılan vatandaşlar açılan fotoğraf sergisini gezdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor