BESNİ´DE AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK YÖNETİMİNİ POLİS DEŞİFRE ETTİ

Son zamanlarda Türkiye´de araba dolandırıcılarının yeni taktiği pes dedirtiyor. İnternet üzerinden talip oldukları aracın bilgilerini başka bir şahısla oto galeriye vererek pazarlık yaptıktan sonra aracın asıl sahibini arayıp galeriye getirmesini istiyorl

ASAYİŞ 12.03.2021 10:34:50 0
BESNİ´DE AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK  YÖNETİMİNİ POLİS DEŞİFRE ETTİ

Son günlerde Türkiye genelinde kendisini mütaahit vb. iş sahibi olarak tanıtarak internet üzerinden satışa konulan araçları satın almak için arayan  dolandırıcılar, yanında çalışan elemanına iş karşılığı araç satın alacağını söyleyerek satışta bulunan aracın satış ilanının internetten kaldırtıyor.

Daha sonra internetteki bu aracın resimleri ve özelliklerini alan dolandırıcılar ikinci bir şahısla bölgede bulunan bir oto galeri arayıp araç üzerinde pazarlık yapıp fiyatta anlaşma sağlıyorlar.

Ardından tekrar araç sahibi ile irtibata geçen dolandırıcılar aracı irtibat kurdukları oto galeriye getirmesini söylüyorlar. Dolandırıcılar araç sahibine aracı satın alacağı elemanının fiyatı bilmediğini ve öğrenmesini istemediğini bu sebeple de oto galeriye aracı verdiğinde galericinin parayı, vermiş oldukları İBAN numarasına yatırmasını söylüyor. Araç sahibine ise  internet üzerinden yatıracaklarını söyleyerek ikna yöntemiyle parayı kendi hesaplarına yatırtarak dolandırıyor.

Besni´de aynı yöntemle dolandırılmaya çalışılan bir vatandaşın dolandırılma olayı Besni Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dikkati sayesinde engellendi.

Daha sonra emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada; ?İnternet üzerinden satışa koyduğunuz otoları satın almak için telefon aracılığı ile sizlerle irtibata geçen tanımadığınız şahısların bu tür söylemlerine itibar etmeyerek,  İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle irtibata geçilmesi değerli Besni halkına duyurulur? denildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor