Besni´de çiftçilere arı kovanı dağıtıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından %70 i desteklenen Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında Besni İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 45 üreticiye kişi başı 20 kovan olmak üzere toplam 900 adet arı kovanı dağıtıldı.

GÜNDEM 1.07.2020 13:27:17 0
Besni´de çiftçilere arı kovanı dağıtıldı

Besni İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan arı kovanlarının dağıtımına İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kösekul ve Besni Özel İdare Müdür Vekili Ahmet Tanrıkolu katıldı.

Dağıtım esnasında ilçedeki arı yetiştiriciliği hakkında bilgiler veren Besni Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kösekul, merkez ve köylerde 5 bin 400 arılı kovan bulunduğunu ifade etti.

Kösekul; ?İlçemiz merkez ve köylerinde yaklaşık 5.400 arılı kovan bulunmakta olup arıcılığın geliştirilmesine yönelik olarak, Besni Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, %70 i desteklenen Arıcılığı Geliştirme projesi kapsamında 45 üreticiye kişi başı 20 kovan toplamda 900 adet arılı kovanın dağıtımı yapıldı.

İlçede arıcılığın geliştirilerek badem bahçelerinde tozlanma ve döllenmenin artırılması amacı ile yürütülen projenin toplam maliyeti 388.200,00 TL olup bunun %70 i GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı geri kalan %30´luk kısmı ise çitçilerimiz tarafından karşılanmıştır.

Besni Badem Üreticileri Birliği´nin de destek verdiği proje ile ilçemizde badem üretimi yapan çiftçilerimiz ile deneyimli arıcılık yapan üreticilerimizin bir araya gelerek hem bademde hem de bal üretiminde verim artışının sağlanması hedeflenmiştir

Projenin uygulanarak hayata geçirilmesinde katkı sağlayan kurumumuz çalışanları ve çiftçilerimize teşekkür eder, hayırlı ve bol kazançlar dileriz? dedi.

Dağıtım sırasında İlçe Kaymamı Bedirhan İmamoğlu çiftçilerin sorun ve dileklerini dinleyerek çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor