Besni´de Çipli Kimlik Kartı dağıtımı başladı

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünce yürütülen ve bazı pilot illerde uygulamaya konulan Çipli kimlik kartlarının dağıtımına ilçemizde de başlandı. Vatandaşlar, 15 TL değiştirme ücreti karşılığında Nüfus Müdürlüğünde yeni kimliklerini alabilecekler.

GÜNDEM 3.12.2016 15:09:07 0
Besni´de Çipli Kimlik  Kartı dağıtımı başladı

Yeni kimlikler PTT ile Adrese teslim edecek

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve nüfus cüzdanlarının yerini alacak olan çipli kimlik kartı dağıtımına Besni´de başlandı.

Adıyaman ile birlikte pilot il seçilen 11 ilde dağıtımına başlanılan yeni kimliklerin değişimine vatandaş 15 TL ödeyecek. Besni ilçe Nüfus Müdürlüğünde başlanan çipli kimlik kartı dağıtımında konuşan İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, yeni sistemle çalınma veya usulsüz kullanma durumlarının önüne geçileceğini belirtti.

Yeni kimlikler, 1 adet biyometrik fotoğrafla birlikte eski nüfus cüzdanı veyahut cüzdan veya kimlik yerine geçen ehliyet, pasaport, sürücü belgesi gibi belgelerle Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde işlemlerin ardından kimlik, belirtmiş oldukları adreslere PTT yetkilileri tarafından kendilerine getirilerek teslim edilecek.

 Usulsüz Kullanımın önüne geçilecek

İlçe Kaymakamı Kaya; ?Öncelikle yeni kimlik kartları için düzenleme, 1 senedir Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılıyordu. Bugün itibariyle yeni kimlik kartlarımız Türkiye genelinde 11 pilot ilde başlamış bulunmakta olup bunlardan birisi de Adıyaman ilimiz. Şuanda Besni ilçemizde de yeni kimlik kartlarımızın düzenlemesi İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde Nüfus Müdürümüzün önderliğinde başlamıştır.

Biz vatandaşlarımızı Nüfus Müdürlüğümüze davet ediyoruz. Yeni kimlik kartları çipli sistem olacağından dolayı hem güvenlik itibariyle de daha rahat kullanılacaktır. Çalınma durumunda veya başka usulsüz kullanma durumlarının da önüne geçecektir. Ben bu vesileyle vatandaşlarımızı ilçe Nüfus Müdürlüğümüze davet ediyorum, bütün kartlarını değiştirerek güvenli bir yaşam elde edebilmesi için yeni kimlik kartlarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? dedi.

 ?Günde 50-60 Vatandaşa Hizmet Verilecek?

Çipli kimlik kartlarıyla ilgili bilgiler veren Besni Nüfus Müdürü Kadir Durmuş ise yeni çipli kimlik kartlarının müracaatlarını almaya başladıklarını kaydederek şu ifadelerde bulundu; ?1 adet biyometrik fotoğrafla birlikte eski nüfus cüzdanı veyahut cüzdan veya kimlik yerine geçen ehliyet, pasaport, sürücü belgesi gibi belgelerle Nüfus Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde kişilerin sağ ve sol ellerinin avuç içi ayası, damar izi ve parmak izi alınmak suretiyle müracaatlarını burada gerçekleştiriyoruz. Müracaatlarının neticesinde bize belirtmiş oldukları adreslere kimlikler PTT yetkilileri tarafından kendilerine getirilerek teslim edilmektedir.

50 veya 60 arkadaşımıza biz burada günlük müracaat alma düşüncesi içerisindeyiz. Genel amacımız 2019 veya 2020 yıllarına kadar ilçe genelinde ikamet eden tüm vatandaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına kavuşturmak? şeklinde konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor