Besni´de çocuk doktoruna darp iddiası

Besni Devlet Hastanesinde hasta yakını kendi sırasından sonraki kişileri muayeneye aldığını iddia ederek çocuk doktorunu darp etti.

ASAYİŞ 5.01.2018 10:59:45 0
Besni´de çocuk doktoruna darp iddiası

Edinilen bilgiye göre, Seydi T. İsimli kişi hamile eşi Yasemin T. İle birlikte hasta olan 7 yaşındaki çocukları Fikret Emre T´yi muayeneye götürdü.

Seydi T.  İle kendi muayene sırasından sonraki kişileri muayeneye aldığını iddia ettiği çocuk doktoru Muhammet Furkan Bakkal arasında tartışma yaşandı. Çıkan tartışmada hasta yakını Seydi T., çocuk doktoru Bakkal´ı darp etti. 

Kavga vatandaşların müdahalesiyle sonlandırılırken, Seydi T. İsimli şahıs polis tarafından ifadesi alınmak üzere Besni İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Doktor Muhammet Furkan Bakkal ise darp raporu aldıktan sonra Seydi T. İsimli hasta yakınından şikâyetçi olduğu belirtildi.

Helli; ?Sağlık çalışanlarına şiddet

Tehlikeli boyutlara ulaşmıştır?

Yaşanan olay sonrası basın açıklaması yapan Besni Devlet Hastanesi, meydana gelen darp olayını kınadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli; ?Ülkemizin farklı yerlerinde sağlık çalışanlarımız gerek sözel gerek fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Sağlık çalışanları ailesinden ve sosyal yaşamlarından ödün vererek gece gündüz çalışmaktadırlar. Sağlıkta şiddetin artması neticesinde, sağlık çalışanları huzursuz, mutsuz ve geleceklerinden endişe duyarak yaşamaktadır.

Sağlıkta artarak devam eden saldırı ve şiddet olayları sınır tanımıyor. Bugün burada sağlıkta şiddetin bir yenisini daha kınamak için toplanmış bulunuyoruz. Hastanemiz de tek çocuk hastalıkları uzmanı olarak görev yapan hekim arkadaşımız; dün ne yaptığını bilmez, hakkını kaba kuvvetle arayan bir şahıs tarafından darp edilmiştir.  Adını başarılı sağlık haberleri yapmaya ilke edinmiş hastanemiz ve Besni halkı adına büyük üzüntüye yol açmıştır.

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, artık tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Sağlıkta artan şiddet neticesinde personelin moral ve motivasyonu bozulmakta, çalışma şevkini kırmakta ve sağlık personelini yıpratmaktadır. Kamu görevi nedeniyle sağlık çalışanlarına karşı yaralama, tehdit ve hakaret fiillerinin işlenmesi halinde, mağdur kişinin şikâyeti aranmaksızın sağlık kurumlarında görevli olan hastane polisi başta olmak üzere yetkili kolluk kuvvetlerince doğrudan işlem tesis edileceğini, ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek talimatları doğrultusunda gerekli soruşturma işlemine başlanacağını belirtmek isterim.

İlçemize yakışmayan bu üzüntülü olayın son olmasını ve darp olayını gerçekleştiren şahsın Adalet önünde hak ettiği cezayı almasını diliyorum.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor