Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Besni´de Çocuk İstismarına Karşı Tepki: ?Kahrolsun Çocuklarımıza El Uzatanlar?

Besni ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları tarafından son günlerde yaşanan çocuk istismarları nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

GÜNDEM 30.04.2019 12:30:36 0
Besni´de Çocuk İstismarına Karşı Tepki: ?Kahrolsun Çocuklarımıza El Uzatanlar?

Besni´de Mehmet Erdemoğlu Parkı önünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri son günlerde artan çocuk istismarlarına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Besni´deki Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını yapan Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan ?Ülkemizde, son zamanlarda çocuklarımız çeşitli nedenlerle şiddete maruz kalırken, fiziksel ve cinsel istismara uğruyorlar.

Çocuklara yönelik işlenen bu suçlar, yalnız bugünümüzü değil geleceğimizi de karartmaktadır. Bizler insani ve vicdani olarak her birimiz bulunduğumuz alanlarda bu duruma müdahale etmeliyiz. Eğer bu duruma seyirci kalırsak bizlerde bu suçun bir parçası sayılırız.

Her geçen gün artan, yarınlarımızın teminatı, göz bebeklerimiz çocuklarımıza karşı, şiddet ve istismarda bulunan bu mahlûkatları lanetliyoruz.

Bugün burada muhataplarına ve yetkililerine avazımızın çıktığı kadar bağırıyoruz. Lütfen bizi duyun, çocuklarımıza karşı her türlü istismar ve şiddete karşı önlemler alın. Bu gözü dönmüş beyni sulanmış insan müsvettelerini toplum vicdanını rahatlatacak en ağır biçimde cezalandırın. Ağır yaptırımlarla caydırıcı hukuki önlemleri biran önce yasalar çerçevesinde yeniden düzenleyin.? dedi.

Yapılan basın açıklamasının çocuk istismarına karşı tepkinin bir başlangıç olmasını temenni eden Arslan, ?Bundan sonra Besnililer olarak saflığın ifadesi olan çocuklarımız için susan bir toplum olmayalım. Mücadelemiz çocuklarımıza yönelik şiddet son bulana, yasal düzenlemeler yapılıp, bu sapıklar hak ettikleri cezaları alana kadar devam etmeli. Bu inançla Rabbimden dileğimiz, içimizdeki sapık ruhlu insanları kahru perişan eylemesidir. Kahrolsun çocuk istismarcıları, kahrolsun çocuklarımıza el uzatanlar? dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER