Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESNİ´DE FISTIK HASADI BAŞLADI

Besni´de yaklaşık 200 Bin dekarlık bir alanda üretimi yapılan ve ilçe ekonomisinin can damarı olarak görülen Antep Fıstığı hasadı başladı.

GÜNDEM 4.09.2021 12:55:46 0
BESNİ´DE FISTIK HASADI BAŞLADI

Fıstık üretiminde önemli bir yere sahip olan Besni´de üreticilerde hasat heyecanı başladı. Bu yıl genel olarak verimin az olduğu yıl olmasına karşın Besni ilçesi 4 Bin 500 ton civarında bir rekolte bekliyor.

Vali Mahmut Çuhadar, Besni ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Fıstık hasadına katılmak üzere ilçeye bağlı Sarıyaprak köyüne gitti.

Besni ziyaretinde Vali Mahmut Çuhadar´a İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık ve Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas eşlik etti.

Vali Çuhadar ve beraberindeki heyeti, hasadın yapıldığı Sarıyaprak Köyünde Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkanı E.Mehmet Emre, ilçe yöneticileri ve Sarıyaprak halkı karşıladı.

Köy halkıyla birlikte fıstık toplayan Vali Mahmut Çuhadar, Besni´nin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olan Antep Fıstığı hasadında çiftçilere bol ve bereketli bir hasat geçirmeleri temennisinde bulundu.

Besni´nin en önemli gelir kaynağı olan fıstık hasadının bereketli olmasını dileyen Vali Mahmut Çuhadar, ?Besni ilçemizde yaklaşık 200 Bin dekarlık bir alanda Antepfıstığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Köylerimizin geçim kaynağı olan ve büyük bir ekonomik getirisi olan Antepfıstığı bir sene ´var yılı´ bir sene de ´yok yılı´nı geçiriyor. Bu yıl yok yılını yaşıyoruz. Bu yıl genel olarak verimin az olduğu yıl olmasına rağmen 4 bin 500 ton civarında bir rekolte beklenilmektedir. İlçemizde her geçen gün fıstık üretimi artmaktadır. Son yıllarda Adıyaman´da özellikle meyvecilik alanında çok ciddi gelişmeler yaşanmaktadır. Hayata geçirilen tarımsal projelerle birlikte ürün deseninde önemli değişikliklere gidilmiş Adıyaman çiftçisi ekonomik getirisi daha yüksek ürünlere yönelmiş ve bunda da başarı sağladığını görüyoruz. Tüm çiftçilerimize bereketli ve kazançlı bir hasat geçirmelerini diliyorum"dedi.


Anahtar Kelimeler: BESNİ FISTIK HASADI BAŞLADI
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER