BESNİ´DE MASKE ÜRETİMİNE START VERİLDİ

Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan atölyede Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticiler ve okul öğretmenleri tarafından günlük bin adet maske üretilmeye başlandı.

GÜNDEM 31.03.2020 14:45:20 0
BESNİ´DE MASKE ÜRETİMİNE START VERİLDİ

Çin´in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindemaske üretim atölyesi kuruldu. İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticiler ve okul öğretmenleri tarafından atölyede günlük bin adet maske üretiliyor.

Üretim atölyesini ziyaret eden Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel burada yaptığı açıklamada; ?Bilindiği üzere dünya genelinde ve ülkemizde COVİD-19 salgını dolayısıyla dünyanın birçok yerlerinde insanların güvenliği açısından maske çok önemli hale geldi.

Dolayısıyla bizde Besni´mizde böyle bir maske üretimi yapıp yapamayacağımızı düşündük, değerlendirdik ve atölyemizin buna müsait olduğu görüldü, daha sonra bir takım bağlantılarımız oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün aracılığıyla Bakanlığımızla yazışmalar yaptık ve bu manada da biz bu üretimin startını verdik. Şuan itibariyle ilk etapta günlük bin tane maske üretim kapasitesine sahip okulumuz, gelecekte bu sayı daha fazla olacak. Burada Halk Eğitim Merkezindeki usta öğreticilerimiz bu işi yapacaklar. Başta Besni ve Adıyaman olmak üzere ülkemizin bu manadaki ihtiyacını karşılayabilecek bir üretime geçeceğiz. Ben arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. Allah bu memlekete bir daha böylesi şeyler yaşatmasın ama madem yaşıyorsak da tedbirlerimizi almamız lazım. Sağlık çalışanlarımıza ve halkımıza katkıda bulunacağımızdan dolayı da mutluluk yaşıyoruz? dedi.

Daha sonra konuşan okul müdürü Aziz Recep Dülger ise; ?Okulumuz Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak son günlerde yaşadığımız Koronavirüs sıkıntısı nedeniyle ülke ekonomimize de katkıda bulunmak amacıyla maske üretimi için kolları sıvadık. Halk Eğitim Merkezindeki usta öğreticilerimizle birlikte atölyemizi bu hizmet için açtık. İlk etapta tabi okulun tatile girmesi biraz işlerimizi yavaşlattı. Biz aslında bu işi iki hafta önceden planlamıştık. Ama okulumuzun tatile girmesi ve elimizdeki maske üretiminde kullanılacak bezlerin tedariki zorlaşınca iki haftalık bir kaybımız oldu ama yılmadık ve bir şekilde maske yapımında kullanılan kumaşları temin ettik ve ilk etapta günde bin tane ile üretime başladık. Bundan sonrada günlük 5 bin, 10 binlere çıkarmayı düşüneceğiz.

Tabi ilk etapta sağlık çalışanlarımızın maske ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlık çalışanlarımız bu konuda çok özverili ve çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bizlerde onların yanında olarak ihtiyaç duydukları bu maskeleri üretmek istiyoruz? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor