BESNİ´DE ÖĞRETMENLERE İLK YARDIM KURSU VERİLDİ

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki İş Yeri Sağlık ve Güvenlik birimi tarafından Besni´de bir hafta boyunca öğretmenlere ilk yardım kursu verildi. Eğitmenler, olası kaza anl

GÜNDEM 8.04.2021 14:23:27 0
BESNİ´DE ÖĞRETMENLERE İLK YARDIM KURSU VERİLDİ

GÖREVİMİZ İLK YARDIM SLOGANIYLA 1400 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Toplumda ilk yardım bilincinin kazanılması amacıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un önderliğinde başlatılan İlk Yardım Eğitimi Seferberliği Adıyaman ve ilçelerinde devam ediyor. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki İş Yeri, Sağlık ve Güvenlik birimi il merkezi ve ilçelerdeki okullarda milli eğitim personellerine uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi verildi.

Besni´de de bir haftadır devam eden kurslarda toplamda 100 öğretmene eğitim verilirken son olarak Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen kurslara Kaymakam Nazlı Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel de katılarak İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Ayşe Taşar´dan bilgiler aldı.

İLK YARDIM SEFERBERLİĞİ İKİ PROJEYLE DEVAM EDİYOR

İlk Yardım Seferberliğinin Adıyaman´daki çalışmaları hakkında bilgiler veren Adıyaman İl  Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri sağlık ve güvenlik biriminde görevli İl Sağlık İşleri Sorumlusu Aslıhan Baz; ?Adıyaman il Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi Yunus Emre MTAL bünyesinde İşyeri Sağlık ve güvenlik birimi ne bağlı olarak 2017 yılında kurulmuş olup,2018 yılında faaliyete başlayarak günümüze kadar 1400 kişiye eğitim verilmiştir.

Sayın Bakanımız Ziya Selçuk önderliğinde ?İlk Yardım Eğitimi Seferberliği´ başlatılmış ?Görevimiz İlk Yardım´ sloganı ile ?Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende´  ve ?Mesleki Eğitimde Bin Okul´ projesi yürütülmektedir.

Proje kapsamında Besni ilçesinde görev yapan öğretmenlerimiz için İlk Yardım Eğitim Merkezinde görevli olan eğitmenlerimiz tarafından Osman İsot MTAL´de bir hafta süreyle 100 öğretmene ilk yardım eğitimi planlanmıştır? dedi.

DEMİR: İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

Verilen ilk yardım eğitimleri sırasında konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; ?Küçük yaşlarda ilk yardım eğitiminin verilmesi ve öneminin anlatılması bir zorunluluk olmalıdır. Yerinde ve doğru bir şekilde yapılan ilk yardım müdahalesi hayat kurtarır. Eğitim faaliyetini yürüten tüm ilk yardım eğitmenlerimize ve kursiyer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, toplumun her kesiminden vatandaşımızın bu eğitimi alarak bilinçlenmesi sağlanmalıdır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarından hareketle bu eğitimlerin birçok okulumuzda ve hayatın her alanında amacına ulaştığına şahit olmaktayız. Bir hayat kurtaran tüm insanlığın hayatını kurtarmış olur sözü bu eğitimlerle hayata geçirilmektedir, bu düşüncelerle kursa katılan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor